Af David Andersen - 09/12-15 18:52

Løkke: Flygtningepresset er Sveriges eget problemLøkke: Flygtningepresset er Sveriges eget problem

Paskontrol ved Øresund kan koste velstand og arbejdspladser på begge sider af sundet, mener statsministeren.

storybild

(Billede: Polfoto)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er ikke begejstret for den svenske regerings plan om at indføre id-kontrol i den offentlige trafik over Øresund.

Det kan nemlig både koste vækst og velstand, samtidig med at det kan betyde flere asylansøgere. Det skriver politiken.dk.

- Svenskerne har haft deres egen udlændingepolitik. Den er de åbenbart ved at segne under, siger Lars Løkke Rasmussen ifølge Politikens netavis.

Flygtningestrømmen til Sverige har efterhånden udviklet sig til en folkevandring. Det har fået de svenske myndigheder til at reagere med id-kontrol ved grænsen til Danmark i form af et såkaldt transportøransvar.

Løkke: Flygtningepresset er Sveriges eget problem
Løkke: Flygtningepresset er Sveriges eget problem

Det vil sige at civile transportvirksomheder, der fragter folk over grænsen, kan blive tvunget til at føre kontrol med passagerernes pas og id. Og det er den danske statsminister ikke tilfreds med.

- Det, der er optræk til nu, er, at man tager instrumenter i brug, hvor man i virkeligheden jo altså tvinger udviklingen i Øresundsregionen baglæns med risiko for tabte arbejdspladser og tabt velstand.

- Det er et svensk problem. Det er skabt af Sverige, det er ikke skabt af os, siger statsministeren til politiken.dk.

Statsministerens utilfredshed skyldes, at et svensk transportøransvar kan få to konsekvenser for danskerne.

Løkke: Sverige skal ikke vurdere dansk udlændingepolitik
Løkke: Sverige skal ikke vurdere dansk udlændingepolitik

For det første vil flere flygtninges og migranters rejse mod Sverige blive forhindret, og det kan resultere i flere asylansøgere i Danmark.

Derudover bliver det sværere for danskere og svenskere at bevæge sig frit over landegrænsen, og derfor frygter statsministeren, at det vil sætte både vækst og arbejdspladser over styr.

Sverige, der allerede har indført grænsekontrol, har annonceret, at transportøransvaret vil træde i kraft fra 4. januar 2016.

Den danske regering planlægger at fremsætte lovforslag om et lignende system, hvor danske transportvirksomheder skal føre id-kontrol ved grænsen til Tyskland, hvis Danmark også beslutter at indføre midlertidig grænsekontrol.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
Ny bog afslører: Prins Harry var få...
bt.dk
Politiet leder efter flere...
bt.dk
John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx