23/02-16 11:27; Opdateret: 23/02-16 12:03

Mand tiltales for at spytte på migranter og flygtningeMand tiltales for at spytte på migranter og flygtninge

"Spyttemanden" er blevet tiltalt for racisme efter at have spyttet på migranter og flygtninge fra motorvejsbro

storybild

Den mand, der er mistænkt for at spytte mod en vandrende folkemængde bestående af migranter og flygtninge i september sidste år, er tiltalt for racisme. (Billede: Polfoto/Sigrid Nygaard)

Statsadvokaten i København har valgt at rejse tiltale mod en mand, der beskyldes for at have spyttet ud over en stor mængde flygtninge og migranter, der gik på motorvejen mod København 7. september sidste år.

Det oplyser Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse tirsdag.

Ud over at spytte er han også anklaget for at råbe racistiske udtalelser og vise "fuckfingeren" til menneskemængden.

- Som følge af den massive interesse, der var for sagen i pressen tilbage i september 2015, har vi valgt at melde ud, at der nu er rejst tiltale, udtaler advokaturchef Jeanette Wincentz Andersen.

Manden er tiltalt for at overtræde straffelovens paragraf 266b om racisme. I oktober blev manden sigtet i sagen - dengang også for vold. Men voldsparagraffen er nu fjernet fra anklageskriftet.

- Hvis man bevidst spytter mod ansigtet på en person, kan der være tale om vold. Men vi kan ikke føre bevis for, at han havde til hensigt at spytte mod ansigtet på noget, så derfor sigtes han for racisme, siger advokaturchefen til Ritzau.

I dagene efter 7. september blev der i stort omfang delt et billede af den pågældende mand, som tilsyneladende spytter. På de sociale medier blev manden døbt "spyttemanden".

Det var fotograf på Dagbladet Information Sigrid Nygaard, der i sin tid tog billedet af manden.

- Han råbte først skrid, så spyttede han efter dem flere gange, og så gav han dem fuckfingeren, sagde fotografen 8. september til Ekstra Bladet.

Manden selv nægter imidlertid at have spyttet.

- Jeg har kun været ude at kigge på dem. Jeg har ikke spyttet på dem. Nej, nej, lød det i dagene efter hændelsen fra den nu tiltalte mand i et interview med BT.

De mange flygtninge og migranter fik stor opmærksomhed, da de fulgt af politifolk gik midt på motorvejen mod København og Sverige fra Rødby.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Her gør kunstner billedet med 'Spyttemanden' færdigt

LÆS OGSÅ: 'Spyttemanden' bliver sigtet for racisme og vold

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tør du se den? Ny horrorfilm har...
bt.dk
Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Superliga-direktør inden gyserkampe:...
bt.dk
Nyt rod på Københavns Rådhus: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx