Af - 20/06-17 20:59

Mikkel tog sig tid til at snakke med manden, der samlede skrald: Nu hyldes han af danskerneMikkel tog sig tid til at snakke med manden, der samlede skrald: Nu hyldes han af danskerne

Det er ikke altid, at hverdagens helte får den store anerkendelse. Men det ændrede 23-årige Mikkel fra Roskilde på, da han stoppede op for at snakke med manden, der frivilligt samlede affald. Nu hyldes affaldssamleren på facebook.

storybild

Denne mand, der samler skrald i Roskilde, har gjort så stort et indtryk på Mikkel Mac Dalsing, at han har skrevet om det på facebook. Nu hyldes de begge. Mikkel har fået mandens tilladelse til at tage et billede og har givet BT tilladelse til at viderebringe billedet.

Mikkel Mac Dalsing havde flere gange lagt mærke til manden, der samlede affald nær hans bopæl ved Møllehusvej i Roskilde. Men en dag valgte han at stoppe op og gå over og tale med manden. Det ændrede hans syn på manden – og på det at smide affald.

Derefter tog han et billede, lagde det på Facebook med en hyldest til den fremmede mand, der frivilligt samlede andres skrald op:

’Af nysgerrighed vælger jeg at køre tilbage for at hører ham, hvordan det kan være, at han vælger at bruge så meget tid og energi på at samle alt det skrald, som andre render og smider. Jeg tænker ærligt, om han er idiot? Eller har for lidt at tage sig til?? ', skriver Mikkel Mac Dalsing på Facebook og fortsætter:

'Manden svarer ganske ærligt. "At vores børn, børnebørn og næste mange generationer også gerne skulle opleve denne verden. Jeg gør det, fordi det gir mig en tilfredstillelse, og hvis en som dig ligger mærke til det, så gør andre det måske også. Måske tænker folk sig om, når de står med et chokoladepapir, at de lige holder lidt længere på det, indtil der kommer en skraldespand. Der skal så lidt til, jeg ved godt, det er lidt set i det store billede, men lidt er også noget. Jeg har gjort det i ca 5 år, og sidste år samlede jeg ca 7 ton skrald op her i Roskilde."

Jeg takker manden mange gange og siger, han er for cool, og at han i hvert fald har præget mig til at tænke en ekstra gang næste gang, jeg har spist en snickers…’, skrev Mikkel Mac Dalsing blandt andet i sit opslag, hvor han også slutter af med at hylde manden for hans store indsats.

Annette Heicks mand i rørende hyldest til afdød politibetjent: Spillede særlig rolle efter hans slemme ulykke
Annette Heicks mand i rørende hyldest til afdød politibetjent: Spillede særlig rolle efter hans slemme ulykke

'Han understreger, at han ikke ønsker noget tak, men at folk bare i det mindste tænker sig om og lader være med at smide skrald. For vores børn og hinandens skyld. Hatten af for ham mand! Han fortjener satme et stående bifald!! Fantastisk, at han har det overskud, tid og lyst til at gøre det! Det kunne vi alle lærer noget af', skriver den unge roskildedenser, der også beder folk om at tænke sig ekstra om, før de fremover smider skrald på gaden. Det vil han i hvert fald selv gøre.

Opslaget er blevet så populært, at det siden torsdag, hvor det blev lagt på Facebook, er blevet liked af over 9.000 personer, mens knap 700 har delt det.

Mikkel Mac Dalsing er glad for den store respons, men også meget overrasket.

»Jeg er blevet meget overrasket, det havde jeg slet ikke regnet med«, uddyber han til BT. Han fortæller også, at det var én bestemt hændelse, der fik ham til at gå over manden.

»Der, der ramte mig, var, at jeg så en dame, der gik forbi ham helt uden overhovedet at ænse ham. Og det gjorde andre heller ikke. Så derfor gik jeg derover og snakkede med ham.«

Manden, som Mikkel Mac Dalsing ikke fik navnet på, fortalte blandt andet om klimaforandringerne og om, hvordan vi skal passe på kloden, og det har sat så stort et præg på Mikkel Mac Dalsing, at han efterfølgende tænker meget over ikke at smide skrald på gaden.

23-årige Mikkel Mac Dalsing blev så rørt over, at en mand frivilligt gik rundt og samlede skrald i Roskilde, at han talte med manden og skrev et facebookopslag, der nu er gået viralt.

Tidligere har han ellers selv været en af dem, der har smidt et chokoladepapir på gaden, hvis der ikke lige var en skraldespand ved hånden. Men det er slut nu, fortæller Mikkel Mac Dalsing:

»For at det ikke skal være løgn, så skældte jeg min kæreste ud i går, da hun skulle til at smide noget skrald ud af vinduet i bilen«, griner han.

Mikkel Mac Dalsing fik ikke mandens kontaktoplysninger, men ifølge Mikkel Mac Dalsing sagde manden god for, at Mikkel Mac Dalsing kunne dele billedet og historien på facebook.

Alle griner af Thomas' video: Synger om tarteletter med hønsekød
Alle griner af Thomas' video: Synger om tarteletter med hønsekød

Britisk verdenskrig-sanger fejrer sine 100 år med ny plade
Britisk verdenskrig-sanger fejrer sine 100 år med ny plade

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx