Af - 19/07-16 14:08; Opdateret: 19/07-16 14:27

50-årig mand tog billeder af unge pigers bagdele i smug50-årig mand tog billeder af unge pigers bagdele i smug

En amatørfotograf har i årevis taget billeder af tilfældige pigers numser og lagt billederne op på sin hjemmeside. Politiet efterforsker nu sagen.

storybild

Unge pigers bagdele har været motivet for en 50-årig mand, som i smug har taget billeder og lagt dem op på sin hjemmeside. Billedet er et arkivbillede og ikke fra hjemmesiden. (Billede: Scanpix/Arkivfoto)

En 50-årig mand fra Bornholm har igennem en årrække taget billeder af tilfældige unge pigers bagdele og lagt billederne op på sin hjemmeside. Flere af pigerne er under 15 år gamle på billederne.

Herunder ses et af de billeder, som manden har taget og haft liggende på sin hjemmeside. Metroxpress har valgt at censurere det, da det tydelig viser tre unge piger, hvoraf to af pigernes bagdele er i fokus.

Til BT fortæller Sabine Pedersen, som er 21 år fra Nexø, at der har ligget et billede af hende på den 50-årige mands hjemmeside. Et billede som vel at mærke er taget i smug uden hendes samtykke.

- Det er skræmmende, at jeg og andre slet ikke har observeret ham gøre det. Jeg føler mig krænket og virkelig sårbar på en eller anden måde. Og jeg har tænkt mig at melde ham i dag. Manden nærmest jagter unge piger og tager billeder, siger hun til og spørger:

- Hvad har han mon ellers liggende?

Over for metroxpress fortæller politiet, at man lige nu er i gang med at finde ud af, om manden kan sigtes:

- Lige nu ligger sagen hos anklagemyndigheden, som skal vurdere, om der er grundlag for at sigte gerningsmanden for blufærdighedskrænkelse, siger efterforskningsleder og vicepolitinspektør hos Bornholms Politi, Peter Jørgensen.

Politimand anholdt og sigtet: Krænkede skolepige på sms
Politimand anholdt og sigtet: Krænkede skolepige på sms

Han fortæller ligeledes, at man har fået henvendelser fra forskellige piger i sagen, og at to mødre er kommet med konkrete anmeldelser af manden.

Har I talt med manden selv?

- Nej ikke endnu. Men det skal vi.

Hvornår?

- Det kan jeg ikke sige noget om.

- Har I planer om at aflægge manden et visit med henblik på, hvad han ellers har liggende af fotomateriale?

- Det kan jeg ikke sige noget om, og jeg har ikke yderligere kommentarer i sagen, siger efterforskningslederen.

Pas på: Der er billeder af dig på nettet
Pas på: Der er billeder af dig på nettet

Red Barnet hjælper unge med at få slettet nøgenbilleder
Red Barnet hjælper unge med at få slettet nøgenbilleder

I en lang kommentartråd på Facebook kommenterer den anmeldte mand selv sagen, men ser ikke noget forkert i det, han har gjort.

- Hold kæft en shitstorm... og jeg som troede, jeg tog nogle flotte billeder. Jeg har slettet alle personbilleder på nettet, jeg har kontrol over, og jeg har ikke nogen hemmelige "børneporno" billeder, for det interesserer mig ikke..!! Fremover står den på landskabsbilleder, det bliver ikke så sjov.. men meget meget nemmere..., skriver manden i den lange tråd.

Kommentaren har fået flere op i det røde felt:

- Mener du virkelig selv, at det er kunst? Uden samtykke for de individer du har krænket? Jeg må ærligt indrømme, at jeg direkte skammer mig over, at du overhovedet kunne tænke den tanke, at publicere disse billeder (...) jeg kan da love dig for, mester, at havde du fanget et billede af min rumpe, så havde jeg gjort ALT der var i min magt, for at du fik en bøde der summede i øregangen og at dit kamera blev konfiskeret, lyder det fra en af flere oprevede brugere.

Til BT forklarer manden sine handlinger med, at det blot var en hobby:

- Jeg har altid syntes, det var sjovt at tage billeder - streetphotography kan man kalde det, lyder forklaringen fra manden, som dog godt kan forstå, at pigerne føler sig krænket.

Manden har nu slettet billederne fra sin hjemmeside. Ifølge vidner, som nåede at se billederne, inden de blev fjernet, var der flere end 160 styk med mange forskellige piger på.

Ny onlinetjeneste skal hjælpe unge, der har fået delt nøgenfotos på nettet
Ny onlinetjeneste skal hjælpe unge, der har fået delt nøgenfotos på nettet

I et generelt spørgsmål om at dele krænkende billeder af andre på Facebook, har metroxpress tidligere talt med Sten Schaumburg-Müller, professor ved juridisk institut ved Aarhus Universitet. I den forbindelse sagde han:

- I det offentlige rum må du gerne tage fotos af andre, men det er strafbart at dele eller videregive dem, hvis de er særligt private eller krænkende.

Om sagen her vurderes særligt krænkende er nu op til anklagemyndigheden at vurdere.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx