Af Christian Hansen - 01/12-17 10:39

Se den nye liste: Her ligger Danmarks ghettoer - er dit område iblandt?Se den nye liste: Her ligger Danmarks ghettoer - er dit område iblandt?

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet offentliggør hvert år en liste over udsatte boligområder i Danmark - den såkaldte ghettoliste.

storybild

Gellerupparken er et af de boligområder, der fortsat er en del af ghettolisten. Arkivfoto (Billede: Axel Schütt)

Den nye liste er netop offentliggjort fredag, og på kortet herunder kan du selv undersøge, hvilke boligområder der er tale om.

Ghettolisten omfatter almene boligområder med mindst 1.000 beboere, der opfylder mindst 3 af 5 kriterier.

De fem kriterier handler om beboernes tilknytning til arbejdsmarkedet, andelen af beboere med ikke-vestlig baggrund, kriminalitetesniveau, uddannelsesniveau og indkomst.

De to nye områder på listen er Gadelandet/Husumgård i Brønshøj og Lindholm i Nykøbing F.

De fem områder, der ikke længere optræder på listen er Charlotteager i Høje Taastrup, Askerød i Greve, Karlemoseparken i Køge, Rønnebærparken/Æblehaven i Roskilde samt Byparken/Skovparken i Svendborg.

Det ene nye område på listen, Gadelandet/Husumgård, er kommet på listen grundet en stigning i andelen af beboere med lav indkomst. Det andet nye område, Lindholm, er kommet med på grund af en stigning i andelen af beboere med ikke vestlig baggrund, skriver ministeriet.

1. Andelen af 18-64 årige uden tilknytning til arbejdsmarkedet eller uddannelse overstiger 40 pct. (gennemsnit for de seneste 2 år).

2. Andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande overstiger 50 pct.

3. Antal dømte for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer overstiger 2,70 pct. af beboere på 18 år og derover (gennemsnit for de seneste 2 år).

4. Andelen af beboere i alderen 30-59 år, der alene har en grunduddannelse (inkl. uoplyst uddannelse)1 ., overstiger 50 pct. af samtlige beboere i samme aldersgruppe.

5. Den gennemsnitlige bruttoindkomst for skattepligtige i alderen 15-64 år i området eksklusive uddannelsessøgende er mindre end 55 pct. af den gennemsnitlige bruttoindkomst for samme gruppe i regionen.

I tabellen herunder kan du se, hvordan de enkelte ghettoer opfylder eller undgår kriterierne for at komme på listen.

(Billede: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen )

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

På onsdag ventes dommen:...
bt.dk
Nervepirrende forhandlinger: Følg...
bt.dk
‘Bad boys’-Amalie: Sådan er Lasses og...
bt.dk
Populært badested udsat for hærværk:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx