Af - 28/06-17 21:29

Nu kommer regnen: Så sindssygt bliver detNu kommer regnen: Så sindssygt bliver det

Om få timer går det løs.

Bildstrecke im Grossformat »

I galleriet: Se de VILDE Roskilde-billeder: Kampdruk, Holly og et nygift par!

Et mørkt og voldsomt regnvejr er på vej for at dække landet de næste mange dage. Og det kan blive ganske 'intenst' flere steder.

Allerede mandag begyndte DMI at advare om det kraftige og massive regnvejr, der ser ud til at ramme landet fra onsdag aften. Siden er de forventede mængder regn og voldsomheden kun blevet opgraderet, ligesom der nu også er risiko for oversvømmelser ved lavtliggende områder og i kældre.

Til BT fortæller den vagthavende meteorolog hos DMI - Jesper Eriksen - onsdag aften, at regnvejret forventes at begynde at rykke ind over landet, når solen går ned.

DMI varsler om op mod 50 millimeter regn flere steder
DMI varsler om op mod 50 millimeter regn flere steder

»Det er en meget drilsk vejrsituation, hvor det er svært at spå om, hvad nedbørsmængderne bliver, da det kommer i bygeform. Det betyder, at det ikke regner hele tiden, men at det kommer 'on and off'. Lokalt kan der komme nedbør af skybrudsstyrke, og det kan være meget voldsomt,« siger han.

Ved et skybrud falder der mere end 15 millimeter regn på blot 30 minutter. Og det kan ske flere steder i landet. Dog særligt fra torsdag, hvor vejrsituationen ændrer sig.

Hvor uvejret onsdag aften kommer fra Tyskland og Polen, ændrer det sig torsdag på grund af et lavtryk, der ligger over Bornholm. Derfra begynder nedbørssystemerne at komme fra Sverige.

»Så det kommer fra forskellige retninger og med forskellige styrker,« siger den vagthavende meteorolog.

»Derfor kan det lokalt blive meget store nedbørsmængder, man får. Frem til lørdag kan man nogle steder få 20-50 millimeter, mens man andre steder kan få 1-5 millimeter. Men vi kan endnu ikke sige noget om, hvor i landet det lokalt vil blive værst.«

En af de mest våde juni-måneder nogensinde: Meget voldsomt regnvejr på vej
En af de mest våde juni-måneder nogensinde: Meget voldsomt regnvejr på vej

Natten til torsdag er det ifølge DMI først og fremmest i den sydlige del af landet, der kan komme lokale skybrud.

»I morgen er det i princippet hele landet, der er i risiko for lokale skybrud, men fra i morgen eftermiddag er det primært i den nordvestlige del af landet,« siger Jesper Eriksen.

Fredag forventes at blive den værste dag.

»Der ligger vi stadig tæt på et lavtryk, og det bliver mere længerevarende nedbør og ikke byger 'on and off'. Hvis man spurgte alle danskere, ville de nok synes, at fredag er værst, men helt lokalt kan der være nogen, der oplever de andre dage som værre, fordi nedbøren falder meget voldsomt i bygerne. Men som helhed bliver fredag værst, da der vil komme nedbør stort set hele dagen,« siger Jesper Eriksen og fortsætter:

»De andre dage bliver det lokalt, men man kan blive ramt meget kraftigt, og det kan blive intenst, mens det fredag stort set er hele landet, der får nedbør.«

SE LISTEN: Det er danskerne mest trætte af på Roskilde Festival
SE LISTEN: Det er danskerne mest trætte af på Roskilde Festival

Hvis man så lige gik og håbede, at regnvejret sluttede fredag, kan man godt tro om igen.

»Lørdag ligger vi fortsat tæt på lavtrykket, så der ser det også sort ud. Der kommer måske lidt stedvise kig til solen, men det bliver ikke meget,« siger den vagthavende meteorolog.

Også søndag vil landet blive ramt af byger.

»Det bliver en smule bedre søndag, men det ser ikke godt ud i weekenden,« siger Jesper Eriksen og slutter:

»I næste uge kommer der nogle lysglimt, men der kommer så også blæst. Så strandvejr kan vi ikke lige få øje på i den nærmeste fremtid.«

LÆS OGSÅ: CURLINGGATE: Her de SJOVESTE anmeldelser af Roskilde Festival

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx