Af Morten Svan - 12/04-17 14:52

Danskerne fik 17,1 milliarder tilbage i skat - det bruger vi pengene påDanskerne fik 17,1 milliarder tilbage i skat - det bruger vi pengene på

Tirsdag vågnede mange danskere op til et økonomisk påskeæg. 17,1 milliarder kroner skulle danskerne nemlig have tilbage i skat, og noget tyder på, at pengene brænder i lommen på danskerne. Rejsebranchen kan nemlig melde, at der er blevet solgt vældig mange rejser tirsdag.

storybild

Stig Elling, som er rejseambassadør i Bravo Tours, fortæller, at man hos Bravo Tours har oplevet en stigning på 35% i forhold til tirsdagen før.

- Det er kronede dage, og selvom vi ikke kan bevise, at det har noget at gøre med, at folk får penge tilbage i skat, så er det en ret god indikation, siger Stig Elling.

Stig Elling

Leasingbiler slipper for at betale registreringsafgift
Leasingbiler slipper for at betale registreringsafgift

Han fortæller, at det er normalt, at man oplever en stigning i rejsesalget den dag, hvor danskerne får penge tilbage i skat. Kombineret med, at dagen ligger i påskeferien, hvor danskerne normalvis også køber rejser, får antallet af solgte rejser til at stige yderligere, men det er ikke alt. Det danske påskevejr er nemlig også medvirkende til købelysten.

- Nu sidder folk også og kigger ud på regn og blæst, og så ved vi, at det får danskerne til at købe rejser. Så det er tre rigtig gode faktorer for, at der bliver købt rejser, siger Stig Elling.

Nye retssager kan udløse kæmpebøder til Uber
Nye retssager kan udløse kæmpebøder til Uber

Den tendens kan man nikke genkendende til i TUI, hvor pressechef, Nikolai Johnsen, også kan melde om en stigende rejselyst hos danskerne.

- Vi oplever det som en tilbagevendende begivenhed, at danskerne gerne vil bruge de penge, de får tilbage i skat, på rejser, og så er påsken typisk en tid, hvor folk har tid til at se på, hvor rejsen skal gå hen, siger Nikolaj Johnsen og tilføjer:

- Når vejret så ovenikøbet er, som det er, kan det ikke være bedre for rejsebranchen. Vi render rundt med armene over hovedet i disse dage.

Nikolai Johnsen

Medie: Skat sendte svindelpenge til malaysisk skattely
Medie: Skat sendte svindelpenge til malaysisk skattely

I Bravo Tours går Stig Elling og tror og håber på en rekordpåske.

- Jeg har været i branchen i halvtreds år, og det virker helt unikt, siger Stig Elling.

Mens det umiddelbart er unikt, hvor mange rejser der bliver solgt i påsken, er det ikke så unikt, hvor danskerne vælger at tage hen. Her er de gamle kendinge som Spanien, Grækenland og Italien fortsat topsælgere.

Skat tjener 290 millioner på kontrol af skattebetalinger
Skat tjener 290 millioner på kontrol af skattebetalinger

Der er dog ifølge Nikolai Johnsen fra TUI en tendens til, at flere og flere søger mod de østeuropæiske lande, hvor priserne ikke er så høje.

- Det er de græske og spanske øer, der er topscorere, men Kroatien og Montenegro er blevet meget populært. Der får man rigtig meget for pengene, siger Nikolai Johnsen.

Wonderful Copenhagen klapper i om potentielt skattesmæk
Wonderful Copenhagen klapper i om potentielt skattesmæk

Hver skatteyder får i gennemsnit 5.063 kroner tilbage i skat, og de penge bliver altså blandt andet brugt på sommerens rejser. Om det dårlige vejr i påskeferien så bliver medvirkende til, at danskernes udlængsel bliver så stor, at Stig Elling får ret i sin forudsigelse om en rekordpåske, vil tiden vise.

LÆS OGSÅ: Nordsøen er en underskudsforretning for Storbritannien

LÆS OGSÅ: Oceanarium og zooer stævner Skat for at slippe for afgift

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx