Af Ritzau - 15/03-17 15:22; Opdateret: 15/03-17 16:24

Alternativet: For lidt substans bag næse til Ole BirkAlternativet: For lidt substans bag næse til Ole Birk

Et flertal i Folketinget retter kritik mod transportministeren. Alternativet savner substans bag kritikken.

storybild

Alternativet er ikke blandt det flertal i Folketinget, der står bag en hård kritik af transportminister Ole Birk Olesen (LA). Partiet savner substans bag kritikken. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen)

Et bredt flertal i Folketinget står bag en hård kritik af transportminister Ole Birk Olesen (LA) i form af en næsen.

Alternativet er imidlertid ikke iblandt, selv om oppositionspartier som regel står bag en sådan kritik. Det skriver Jyllands-Posten.

- Vi mener ikke, at der er substans nok i sagen til at give en næse. Ministeren har lært af sagen, og så kommer han videre, siger transportordfører Roger Matthisen til avisen.

Transportministeren har fået kritik for ikke at have videregivet oplysninger om krisen i PostNord til postforligskredsen hurtigt nok.

Det har resulteret i, at Ole Birk Olesen onsdag har fået en næse. Det er en skriftlig kritik, som ikke har direkte konsekvenser for ministeren.

Ole Birk Olesen kunne godt have orienteret ordførerne hurtigere, medgiver Roger Matthisen. Men der skal være plads til, at ministre begår fejl og lærer af dem, betoner ordføreren.

Han tilføjer, at Alternativet langt hellere vil fokusere på krisen i det nødlidende PostNord - og finde ud af, hvordan selskabet kan reddes.

Ifølge et bilag fik transportministeren allerede 19. december kendskab til, at PostNord manglede en kapitaltilførsel på omkring 2,7 milliarder danske kroner.

Postordførerne blev orienteret om beløbet 9. februar, og det er den lange ventetid, der har udløst næsen til transportministeren.

Spørgsmål: Hvor meget skal der til, før at Alternativet vil give en næse?

- Det kan jeg ikke sige. I det her politiske drilleri handler det om at revse i stedet for at finde løsninger.

- Vi har ikke et bud på, hvornår en næse er påkrævet, og om det er noget, vi vil bruge, siger Roger Matthisen til Ritzau.

Alternativet er ikke en del af postforligskredsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
UHH: Vender endnu en stor stjerne...
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Mand alvorlig kvæstet i bilulykke
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx