Af Ritzau - 08/09-16 08:47

DF modarbejder modregning for pensionisterDF modarbejder modregning for pensionister

Pensionister må ikke modregnes i offentlig ydelse, mener Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen.

storybild

Dansk Folkepartis, formand Kristian Thulesen Dahl, ses i Finansministeriet. Hans finansordfører René Christensen er imod regeringens forslag om at forlænge folkepensionsalderen med et halvt år til 67,5 år i 2025. (Billede: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen)

Dansk Folkeparti støtter, at trekvart million danskere uden pension gradvist indbetaler til pension. Men det skal kunne betale sig. Derfor skal Folketinget sikre, at pensionisterne ikke taber penge, fordi de mister offentlige ydelser, som modregnes i pensionen.

Det siger Dansk Folkepartis finansordfører René Christensen.

Torsdag drøfter han senere folkepension og tvungen pension for 750.000 danskere med Venstre, De Konservative og Liberal Alliance. Forslagene indgår i regeringens helhedsplan.

- Vi vil meget gerne spørge ind til modregningsreglerne. Desværre har vi opbygget et system, hvor man kan diskutere, om det kan betale sig, hvis man sparer op. Fordi man modregnes, siger René Christensen.

- Hvis vi kan lave en fornuftig ordning, hvor man får et provenu (formue) af dét, man sparer op gennem livet. Så synes vi, det er positivt, at man har taget hånd om den situation, man kommer til at stå i som pensionist.

Regeringen vil fra 2025 forlænge folkepensionsalderen med et halvt år til 67,5 år. Flere skal arbejde længere. Dansk Folkeparti er imod forslaget, fastslår René Christensen.

- Det ser rigtig svært ud, selv om man kun hæver pensionsalderen med seks måneder. Man ændrer princippet, hvor vi gør det på den lange bane. Man skal slet ikke hæve pensionsalderen for at lave skattelettelser, siger René Christensen.

I 2006 enedes et bredt flertal i velfærdsaftalen om, at danskerne i gennemsnit får 14,5 år på folkepension. Derfor reguleres pensionsalderen hvert femte år med middellevetiden. Det sker ifølge aftalen første gang i 2030.

Spørgsmål: - Men flere skal arbejde længere?

- Vi vil gerne diskutere andet om arbejdsmarked og passiv forsørgelse. Halvdelen af alle flygtninge og migranter, som kommer til Danmark, bidrager ikke til fællesskabet. Det er ærgerligt for dem, og ikke mindst for fællesskabet, siger René Christensen.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx