Af - 25/09-14 13:44

Dansk model udrydder enhver tvivl: Det er sexet at være rødhåretDansk model udrydder enhver tvivl: Det er sexet at være rødhåret

For et halvt år siden lavede han juice og sandwiches på en cafe - nu er danske Kenneth Bek international model på fuld tid. Alt sammen på grund af sin unikke hårfarve.

Bildstrecke im Grossformat »

Det var en dag som mange andre for danske Kenneth Bek. Han var på arbejde hos Joe and the Juice i London, da en mand kom op til ham og sagde 'du har rødt hår'.

Det var Kenneth så udmærket klar over. Gennem hele sin opvækst i Haderslev hadede han sit røde hår og farvede det af samme grund.

Medina og kæresten: Sådan klarer vi distancen
Medina og kæresten: Sådan klarer vi distancen

Nu var han flyttet til England, hvor rødt hår var mere almindeligt, og derfor havde lokkerne for en gangs skyld fået lov til at have deres naturlige farve.

Det skulle vise sig at være en beslutning, der ændrede hans liv.

- Manden fortalte, at han var i gang med et projekt, hvor han fotograferede mænd med rødt hår, og han ville gerne have mig med. Jeg er jo sønderjyde, så jeg var lidt skeptisk og takkede nej til tilbuddet, men jeg fik alligevel hans visitkort, siger Kenneth Bak.

Manden viste sig at være en kendt modefotograf ved navn Thomas Knights, der har taget billeder for flere store magasiner.

Glem catwalken - modelkarrieren foregår på Instagram
Glem catwalken - modelkarrieren foregår på Instagram

Derfor tog Kenneth alligevel kontakt til fotografen og fik taget et par billeder.

Samme aften lagde fotografen et af billederne på sin Facebook-profil. Og så gik det stærkt.

- Det stak helt af. Næste dag ringede fotografen til mig og sagde, at han var blevet kontaktet af tre modelbureauer, der var meget interesserede i at skrive kontrakt med mig. Og det var på baggrund af det første professionelle billede, jeg nogensinde har fået taget, siger Kenneth Bek.

Ikke nok med interessen fra bureauerne blev Kenneth også ansigtet ud ad til på fotografens projekt RED HOT, der netop er blevet udstillet i New York. Projektet har til formål at vise, at rødhårede mænd også kan være sexede.

- Det hele er sket på under et halvt år, så det er ret vildt. Samtidig er jeg glad for, at jeg får lov til at rejse verden rundt med mit job og møde inspirerende mennesker, siger Kenneth Bek med et anstrøg af sønderjysk beskedenhed.

Han er nu model hos et bureau i New York og flere andre bureauer i Europa, hvor han dog går under sit udenlandske alias Ken Bek. Samtidig har den danske model netop underskrevet en kontrakt med Calvin Klein.

Model med N-skål er ikke tilfreds: De skal være større!
Model med N-skål er ikke tilfreds: De skal være større!

Kenneth Bek sætter stor pris på den nye karriere-vej, og han er glad for, at det hele startede med den specielle hårfarve.

- Det er surrealistisk. Jeg har hadet mit røde hår gennem hele mit liv. Og det var ikke altid lige sjovt at være den eneste rødhårede i folkeskolen. Men nu er det præcis det, at jeg har rødt hår, der har givet mig et gennembrud som model, siger Kenneth Bek.

Derfor er hans budskab til andre med rødt hår helt enkelt.

- Vær glad for, at du har noget unikt. Det er ikke altid en ulempe at skille sig ud.

Ny model: Her er Remees nye kæreste
Ny model: Her er Remees nye kæreste

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Teenager voldtaget på festplads:...
bt.dk
Støjbergs opfordring til muslimer...
bt.dk
Tv-kendis skal skilles: 'Det kommer...
bt.dk
Legenden Iniesta takkede af i smal...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx