Af Ritzau - 15/05-17 13:10

Region Hovedstadens hjemmesider var ude af driftRegion Hovedstadens hjemmesider var ude af drift

I omkring halvanden time var Region Hovedstadens hjemmesider utilgængelige. Årsagen er dog næppe hackerangreb.

storybild

Alle Region Hovedstadens hjemmesider var nede i en periode mandag. Arkivfoto. (Billede: Free/Ole Morten Nygård/public Domain/wikimedia)

Alle Region Hovedstadens hjemmesider var ude af drift mandag middag. Omkring klokken 13 er hjemmesiderne dog umiddelbart oppe at køre igen.

Nedbruddet varede som minimum fra omkring klokken 11.30.

Det kom samtidig med, at virussen WannaCry låser computere verden over i et globalt angreb med det såkaldte "ransomware".

- Der er tale om generelle driftsforstyrrelser, som skyldes en teknisk fejl, og der er således ikke noget, der tyder på, at nedbruddet skyldes weekendens internationale hackerangreb.

- Vi arbejder på højtryk for at løse problemerne, og så snart fejlen er rettet, oplyser vi dette på regionens twitterprofil og via pressen, skrev regionen i en mail til Ritzau omkring klokken 12.45 mandag.

På hjemmesiden stod der, at: "Region Hovedstadens hjemmesider, herunder alle hospitalers hjemmesider, er midlertidigt utilgængelige."

I weekenden blev hundredtusindvis af computere verden over angrebet af virussen WannaCry. Den låser computere og kræver løsepenge for at låse dem op.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Let mad: Lene Hanssons madplan uge 17
bt.dk
Ekspert slår alarm: 'Det her er den...
bt.dk
Ejer om Wengers stop: 'Det er en af...
bt.dk
Vidste du det? Det sker der med dine...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx