Af - 05/09-13 21:43

Syrien-indsamling i Føtex & co.Syrien-indsamling i Føtex & co.

Fra fredag morgen får alle på en enkel måde hjælpe de millioner af mennesker, der er flygtet fra krig og giftgas i Syrien.

storybild

(Billede: Polfoto)

Mens præsidenter og regeringer verden over fortsat overvejer for og imod et indgreb i Syrien, handler Folkekirkens Nødhjælp og Dansk Supermarked.

Fredag morgen begynder en indsamling på tværs af Bilka, Føtex, Netto og stormagasinet Salling til fordel for konfliktens ofre i Syrien.

Fra fredag morgen får alle en nem mulighed for at hjælpe de millioner af mennesker, der er flygtet fra Syrien.

Bilka, føtex og Salling indleder en indsamling i alle varehuse, hvor der bl.a. sættes indsamlingsbøsser op. Og på netto.dk bliver samlet ind via nettet.

- Mange danskere er påvirket af de forfærdende scener, vi ser. Mange vil gerne hjælpe, og her er en mulighed for at give støtte. Jeg kan love, at vi vil bruge pengene til at skaffe det, som flygtningene har brug for lige nu, , siger Henrik Stubkjær, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

- Det er vand, mad, medicin og lægehjælp – og snart skal de have tæpper og varmeapparater til de kolde vinternætter som snart rammer området, siger han.

Pengene går til det omfattende hjælpearbejde, som Folkekirkens Nødhjælp yder blandt de nødstedte i selve Syrien og blandt de to millioner, der er flygtet til Syriens nabolande. FN kalder det den største flygtningekatastrofe de seneste 20 år.

- De forfærdelige billeder fra Syrien har ramt os alle. Vi har som landets største detailhandelsvirksomhed en mulighed for at hjælpe. Det forpligter, og derfor vil vi gøre vores for at hjælpe de flygtninge, der netop nu befinder sig i den værst tænkelige situation”, siger CSR-chef i Dansk Supermarked, Helene Regnell.

Folkekirkens Nødhjælp har sammen med sine internationale partnere foreløbigt hjulpet 535.000 mennesker i og omkring Syrien.

Men flygtningestrømmen tager til og der er brug for mere hjælp.

Dansk Supermarked indleder indsamlingen med en donation på 250.000 kroner, ligesom virksomhedens medarbejdere selv samler ind på kontorer og lagre og i kantiner.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efterlyser vinderen: Dansker har...
bt.dk
Før CL-finale: Falsk bombetrussel...
bt.dk
Lægen sagde, han aldrig kom til at...
bt.dk
DMI udvider varsel: Risiko for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx