Af - 18/11-16 13:58; Opdateret: 18/11-16 18:30

Finanslov på plads: Nu bliver det billigere at købe bil - og ejendomsskat fastfrysesFinanslov på plads: Nu bliver det billigere at købe bil - og ejendomsskat fastfryses

Regeringen har indgået finanslovsaftale med partierne i blå blok. Boligejere slipper næste år for stigende grundskyld, og biler bliver billigere.

storybild

Liberal Alliance har fået opfyldt sit krav om at lavere registreringsafgift på biler. (Billede: scanpix/arkiv)

Registreringsafgiften på biler bliver for andet år i træk sænket, ligesom den kommunale ejendomsskat - den såkaldte grundskyld - for andet år i træk holdes i ro. Det er blandt hovedelementerne i næste års finanslov.

Regeringen og partierne i blå blok er blevet enige om bruge 250 millioner kroner på at sænke registreringsafgiften, som har været Liberal Alliances hovedkrav under finanslovsforhandlingerne.

Sidste år lykkedes det Liberal Alliance at få sænket registreringsafgiften fra 180 til 150 procent for den del af bilens værdi, der lå over 82.800 kroner. Liberal Alliance gik i år gik til forhandlingerne for at at få sænket denne sats yderligere, men ifølge Berlingske har Dansk Folkeparti fået trumfet igennem, at satsen fastholdes, men at man i stedet rykker det såkaldte skalaknæk.

I dag betaler man 105 procent i registreringsafgift af bilens værdi op til 82.800 kroner. Fremover forhøjes denne sats til 106.000 kroner, så man først skal betale 150 procent i afgift af bilens værdi over dette beløb.

Dermed kommer afgiftslettelsen især mellemklasse biler som Opel Astra til gode, og i mindre grad luksusbiler. En mellemklassebil vil blive cirka 10.000 kroner billigere. Minibiler bliver ikke berørt, da de allerede ligger under skalaknækket og kun betale 105 procent i afgift.

De Konservative har fået opfyldt deres hovedkrav om at fastfryse grundskylden. For parcelhusejere i hovedstadsområdet, som har oplever stigende boligpriser i de seneste år, betyder det, at de slipper for en grundskyldsstigning på flere tusinde kroner næste år. Boligeejerne skal altså i 2017 betale samme grundskyld i kroner og øre som i 2015 og 2016.

Dansk Folkeparti har fået en række indrømmelser på udlændingepolitikken, som på en række områder vil blive strammet.


Hovedpunkter i aftalen:

- Et markant løft af kræftbehandlingen i form af kræftplan IV. Området tilføres i alt 2,2 mia. kr. over de næste fire år. Kræftplanen skal øge overlevelsen blandt kræftpatienter og sikre, at man som kræftpatient oplever hurtige, sammenhængende og trygge forløb med plads til egne ønsker.

- En værdig ældrepleje: Der afsættes yderligere i alt ca. 2 mia. kr. frem til 2020 til at understøtte en værdig ældrepleje. Pengene skal bl.a. gå til at få bedre mad tættere på ældre medborgere samt til øget selvbestemmelse for plejehjemsbeboere i form af et klippekort til ekstra hjælp.

- Politikadetter: En ny uniformeret medarbejdergruppe i politiet målrettes og uddannes til opgaver forbundet med bl.a. bevogtning, transport- og udsendelsesopgaver samt grænsekontrol.

- Øget optag på politiskolen: I 2017 hæves optaget på politiskolen til 600 elever. Det er 120 elever mere end hidtil forudsat for 2017.

- Strafskærpelser: Hårdere straffe for ulovlig våbenbesiddelse.

- Nødbremse: Mulighed for at afvise asylansøgere ved grænsen, hvis der opstår en krisesituation, der sætter de danske grænser under pres.

- Strammere regler for ophold i Danmark.

- Styrket kontrol og sikkerhedsindsats på udlændingeområdet.

- Bedre dagtilbud.

- Lavere registreringsafgift. Skalaknækket hæves til 106.600 kr.

- Nominel fastfrysning af grundskylden i 2017 for alle ejendomme.

- Forøgelse af tilskudsprocenten for frie grundskoler til 75 pct.

- Udvidelse af E45 fra Aarhus S til Skanderborg.

- En styrkelse af det danske skattevæsen.

- Styrkelse af dansk kulturarv.

Kilde: Finansministeriet

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

23-årige Hans-Christian er...
bt.dk
Voldsom brand raserede i europæisk...
bt.dk
41-årige Niklas havde succes, men gik...
bt.dk
Flere tordnede mod 'sexistisk' sang:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx