Af Ritzau - 04/03-17 11:41

S: Unges rygning skal bekæmpes med neutrale pakker og forbudS: Unges rygning skal bekæmpes med neutrale pakker og forbud

Regeringen sover i timen, mener Socialdemokratiet ovenpå nyhed om mere rygning blandt unge.

storybild

(Billede: Iris)

En større andel af unge ryger ifølge en undersøgelse fra Epinion for Kræftens Bekæmpelse. Derfor bør Folketinget vedtage en række tiltag for at bremse udviklingen. Det mener Socialdemokratiet.

Partiets sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen, langer ud efter regeringen, der ifølge ham sidder på hænderne i stedet for at indføre en række konkrete forslag.

- Vi foreslog for et år siden at gøre tobakken usynlig i butikkerne og gøre cigaretpakkerne neutrale. Det vil have effekt på unge, fordi de er så følsomme over for reklamesøjlen, siger han.

Disse alvorlige bivirkninger har rygning på dit dating- og sexliv
Disse alvorlige bivirkninger har rygning på dit dating- og sexliv

En neutral cigaretpakke vil være en afdæmpet ensfarvet pakke udelukkende med cigaretmærkets navn og de billeder med advarsler, der er på pakkerne i dag.

Derudover gentager han Socialdemokratiets forslag om et forbud mod rygning på erhvervsskoler på lige fod med gymnasier og folkeskoler.

Han afviser heller ikke, at højere afgifter vil have den effekt, at færre unge vil ryge.

- Vi ved, at de unge er prisfølsomme. Vi hævede priserne, da vi sad i regering. Men vi skal ikke gøre en ting, men flere ting, siger Flemming Møller Mortensen.

Disse mærkelige stoffer, du måske ikke kender, indeholder tobaksrøg også
Disse mærkelige stoffer, du måske ikke kender, indeholder tobaksrøg også

Han kalder undersøgelsens tal for "virkeligt alvorlige". I undersøgelsen kan man læse, at 15 procent af de adspurgte, som er i alderen 16 til 25 år, ryger cigaretter hver dag. Det er en stigning på to procentpoint.

På samme måde er andelen, der svarer ja til det mere generelle spørgsmål om "de ryger cigaretter", steget til 29 procent.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen indrømmer brug af...
bt.dk
Rikke-Fillipa udlejede sin bil: Nu er...
bt.dk
Tre mænd stukket ned i butikscenter:...
bt.dk
Har tabt alle fodboldkarrierens...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx