Af Ritzau - 26/11-16 15:19

To rockere fængslet i stor sag om våben og narkoTo rockere fængslet i stor sag om våben og narko

I alt ni mænd med tilknytning til rockergruppen Black Army sidder nu varetægtsfængslet i omfattende sag.

storybild

Black Army er ifølge gruppens egen hjemmeside en "hyggeklub". Dens logo giver dog et noget andet indtryk. (Billede: Free)

To mænd er lørdag blevet varetægtsfængslet i en omfattende sag om hæleri, narko og skydevåben.

- Den ene er medlem af Black Army, mens den anden har tilknytning til gruppen. De er begge sigtet for narkohandel, fortæller efterforskningsleder Brian Olsen fra politiets særlige bandeenhed, Task Force Vest.

Dermed er i alt ni mænd blevet varetægtsfængslet i sagen, der mandag kom til offentlighedens kendskab i forbindelse med en større politiaktion i og omkring Herning.

Her blev i alt ni personer anholdt, og 17 adresser blev ransaget af politiet, der desuden beslaglagde mindre mængder af narkotika.

Tirsdag blev fem af de ni mænd varetægtsfængslet. I den forbindelse fortalte Brian Olsen, at man allerede fredag 11. november havde fået varetægtsfængslet to mænd i sagen.

Dermed sidder i alt ni mænd fængslet, herunder mindst to fuldgyldige medlemmer af Black Army.

Gruppen Black Army blev etableret tilbage i 2013 i Odense. I dag har gruppen også afdelinger i Næstved og i Herning.

På sin hjemmeside skriver Black Army, at gruppen er etableret som en "hyggeklub" med fokus på "broderskab, fællesskab og loyalitet".

Ordensmagten har en noget anden opfattelse af Black Army. Nemlig som en regulær kriminel bande på lige fod med de store rockergrupper.

En konflikt mellem Black Army og rockergruppen Bandidos gennem de senere år har blandt andet været kimen til en række skyderier i Næstved.

Black Armys fynske fraktion har været sat i forbindelse med en konflikt med banden Bosporus, som holder til i Vejle og Fredericia.

Gruppens logo emmer da heller ikke just af en forening, som alene begiver sig af med præmiewhist og juletræsarrangementer. Det forestiller to krydsede kalasjnikovrifler.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Motorcyklist sendt til traumecenter...
bt.dk
Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
Løkke i ny dobbeltrolle: Erhvervsfond...
bt.dk
Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx