13/07-15 10:46; Opdateret: 13/07-15 10:58

Lego skal til at bygge med grønne klodserLego skal til at bygge med grønne klodser

De populære legoklodser skal være mere miljøvenlige. Legetøjsfirmaet indleder 15 år langt forskningsprojekt.

Bildstrecke im Grossformat »

For første gang siden 1963 vil legetøjsproducenten Lego give en ansigtsløftning til sine populære klodser. Selskabet ønsker nemlig at finde et biobaseret alternativ til den oliebaserede plast, som er blevet brugt til brikkerne i årtier.

Det skriver Wall Street Journal ifølge Ritzau Finans.
Lego agter at påbegynde en 15-årig forskningsindsats for at finde et miljøvenligt materiale til sine Lego-klodser. Ambitionen er, at man ikke vil være i stand til at se forskel.

Luksus-iværksætter fanget i salg af LEGO-kopier
Luksus-iværksætter fanget i salg af LEGO-kopier

- Det ultimative mål er, at det ikke vil være muligt at skelne en brik fra en anden. Legobrikker er utroligt præcise. Vi støber helt ned til fire tusindedel af en millimeter.

- Den nuværende klods er meget holdbar og holder farven rigtig godt ... Den har endda en bestemt lyd, siger Tim Guy Brooks, som er Legos direktør indenfor miljømæssig bæredygtighed, til Wall Street Journal.

Processen forventes at være langvarig og fortsætte til år 2030, fordi ingen af nutidens alternativer til plast, såsom dem fremstillet af råvarer, der stammer fra planter, opfylder virksomhedens behov for at give klodserne et ensartet udseende.

Lego vil bruge en milliard kroner på bæredygtighed
Lego vil bruge en milliard kroner på bæredygtighed

Oliens prisfald giver ellers ikke incitament til at finde et alternativt produkt. Det er derfor et miljøspørgsmål for Lego.

Virksomheden brugte 77.000 tons råolie til at fremstille de 60 milliarder brikker og andre legodele, som firmaet producerede i 2014.

- Det er det rigtige at gøre for Lego. Fossile brændstoffer er en begrænset ressource, og det ved vi, siger Tim Guy Brooks til Wall Street Journal.

LÆS OGSÅ: Video: Det her må være himlen for lego-fans

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu får kokain-dommen konsekvenser for...
bt.dk
Første dom i Se og Hør-sag - kendis...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Voldsmand fra tog efterlyses: Har du...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx