Af Ritzau - 17/08-16 06:30

Fyrværkeritragedie der kostede tre liv for landsrettenFyrværkeritragedie der kostede tre liv for landsretten

30-årig anker dom til samfundstjeneste for at sælge krysantemumbomber, der kostede tre livet en nytårsaften.

storybild

Tre blev dræbt og to hårdt kvæstet ved ulykker med krysantemumbomber nytårsnat 2015. Her har pårørende lagt blomster i Skjellerup ved Hobro, hvor to unge mænd mistede livet og to andre blev hårdt kvæstet. Onsdag indleder Vestre Landsret ankesagen mod den mand, som i byretten blev dømt for at levere det farlige fyrværkeri. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Som alle andre nytårsaftner var familie og venner over hele landet på den sidste dag i 2014 samlet til fest for at fejre det nye års komme.

Men 2015 var ikke mange minutter gammel, før to fester ved Hobro og Mariager endte i en voldsom tragedie.

Tre personer mistede livet, og to andre blev hårdt kvæstet ved to forskellige fester, da de for at fejre nytåret ville affyre krysantemumbomber.

Onsdag tager Vestre Landsret hul på ankesagen mod den mand, der i byretten blev dømt for at have solgt det dødsensfarlige fyrværkeri.

Den ene af ulykkerne skete i Skjellerup ved Hobro. Her blev to mænd på 24 og 25 dræbt, da de satte ild til lunten, der brændte ned på få sekunder.

Storebroren til en af de dræbte mistede det ene øje, mens en kammerat, der lyste med sin iPhone for at vise, hvor lunten skulle antændes, mistede begge øjne.

Den anden ulykke skete i Assens ved Mariager. Her mistede en 37-årig familiefar livet, da han håndterede det kraftige fyrværkeri i haven, mens familien og andre ved nytårsfesten var forsamlet inden døre.

Forholdsvis hurtigt fandt politiet frem til den mand, som angiveligt havde solgt det farlige fyrværkeri, og i februar i år blev en 30-årig mand idømt seks måneders fængsel for uagtsomt manddrab.

Den ene måned havde han afsonet med sin varetægtsfængsling, og de resterende fem måneder blev gjort betinget mod, at han udførte 100 timers samfundstjeneste.

Den 30-årige nægtede sig under hele sagen skyldig, og han ankede på stedet dommen til Vestre Landsret, som altså behandler sagen onsdag.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx