Af - 28/02-16 19:56

Mere end hver anden cyklist bryder bevidst reglerneMere end hver anden cyklist bryder bevidst reglerne

Undersøgelse afslører, at danske cyklister er slemme til ikke at overholde trafikreglerne. Eksempelvis kan 43 procent af de københavnske cyklister finde på at cykle over for rødt.

Metroxpress tog en cykeltur i København for at spotte lovovertrædelser. Se hvor mange vi fandt i videoen. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Vi cykler sommetider over for rødt, raser afsted på fortorvet og triller mod trafikretningen.

Mere end hver anden cykellist bryder trafikreglerne på trods af, at de kender til dem. Det viser en undersøgelse fra TNS Gallup for Gjensidige Forsikring.

- Det kan få alvorlige konsekvenser, når så mange bryder loven. Rigtig mange cykler hver dag, og hvis vi ikke kan regne med, at alle kører efter de samme regler, risikerer vi, at endnu flere kommer til skade i trafikken, siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring, til metroxpress.

Kender du typen? Pendler fylder tre sæder i fyldt tog
Kender du typen? Pendler fylder tre sæder i fyldt tog

Undersøgelsen viser, at de københavnske cyklister er dem, der blæser mest på trafikreglerne. Her bryder 65 procent færdselsloven bevidst. Til sammenligning bryder 49 procent af nordjyderne og 54 procent af midtjyderne bevidst loven på cykelstien.

Det overrasker og bekymrer mig, at det især er københavnerne, der oftest bryder loven på cykelstierne. For vi ser desværre, at mange cykelulykker sker i de sene timer i weekenden. Her kan promille, hovedstadens tætte trafik og brud på færdselsloven være en grim kombination.
Det siger Kim Rud-Petersen til metroxpress.

GALLERI: Sjovt påfund! Han tegner ved hjælp af sin cykel og en GPS
GALLERI: Sjovt påfund! Han tegner ved hjælp af sin cykel og en GPS

Eksempelvis kan mere end fire ud af 10 cyklister i hovedstaden finde på at køre over for rødt. I Nordjylland gælder dette for mindre end to ud af 10. Næsten halvdelen af de københavnske cyklister bryder også sommetider reglen om, at man ikke må svinge til højre, når der er rødt.

Nordjylland er den landsdel, der bryder færrest regler, når de sidder på sadlen og har sat fødderne i pedalerne, viser undersøgelsen.

Ingen valentinsdate? Forkæl din cykel! - Her er din weekend i København
Ingen valentinsdate? Forkæl din cykel! - Her er din weekend i København


UCI overvejer at undersøge alle cykler for motor-snyd
UCI overvejer at undersøge alle cykler for motor-snyd


Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af TNS Gallup for Gjensidige Forsikring i oktober 2015 blandt 1116 repræsentativt udvalgte danskere. Følgende spørgsmål er stillet til de, der angiver, at de cykler. De er blevet spurgt om, hvilke regler de kender samt hvad, de kan finde på at gøre.

LÆS OGSÅ: Voldtægtsmand gik efter kvinde på cykel: Har du set noget?

LÆS OGSÅ: Cykelunion lover hård kamp mod snyd med motorer

LÆS OGSÅ: Cykelunion lover hård kamp mod snyd med motorer

LÆS OGSÅ: Her kører hver fjerde billist for stærkt

LÆS OGSÅ: København får tre nye 'motorveje': Vil du bo på Dieselvej?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx