Af - 01/07-15 17:54

Dansk globetrotter har fået frygtet sygdom i VestafrikaDansk globetrotter har fået frygtet sygdom i Vestafrika

Torbjørn Pedersen er igang med at besøge alle verdens lande uden at bruge fly. Lige nu må han holde pause i sengen, og det har ødelagt lidt af turen, men bestemt ikke hele rejsen.

Bildstrecke im Grossformat »

Minimum 24 timer i alle verdens lande uden at bruge fly. Det er målet for Thorbjørn Pedersens rejse, der i mere end halvandet år har været på farten. I de her dage er der dog noget, der bremser ham.

'Jeg har fået malaria. Selv om det er en berømt og eksotisk sygdom, så er jeg rimelig træt af den, og jeg vil virkelig gerne blive rask hurtigst muligt. Men det er under alle omstændigheder noget af en oplevelse,' skriver han på sin Facebook-side.

Metroxpress har snakket med Torbjørn, der lige nu befinder sig i Ghana. Han regner med at være på benene igen om et par dage, og han er lige nu midt i behandlingen, som dog ikke betyder, at han sluppet sygdommen helt.

- Det kommer lidt i perioder. Når det er slemt, så er det nærmest som om, at det har overtaget kroppen, og man har problemer med simple ting som at børste tænder eller gå ned ad trappen. Og så sveder man helt ekstremt, siger han.

25 procent af danskerne sælger ud for at komme på ferie
25 procent af danskerne sælger ud for at komme på ferie

Torbjørn Pedersen understreger, at behandlingen er helt perfekt, fordi han er i et område, hvor folk både ved meget om sygdommen, og samtidig er de utroligt gæstfri.

- Man behøver kun at snakke med folk i fem minutter, så er man både inviteret ind til mad, og man får et sted at sove. De bliver nærmest skuffede, hvis man siger nej. Og det er så de samme mennesker, der holder øje med en, og de kan lynhurtigt se, hvis der er noget galt, siger Torbjørn.

Han fortæller, at der nok gik 20 minutter mellem testen og svaret på, at han havde malaria, og derefter kom han så på på en pillekur, der vil gøre ham rask.

LISTE: Her er verdens billigste byer at købe øl i
LISTE: Her er verdens billigste byer at købe øl i

For Torbjørn handler den lange rejse ikke kun om at besøge alle lande, eller om at undgå lufthavnene, hvilket mest er for budgettets skyld. Han håber, at han kan være med til at ændre nogle opfattelser af verdens lande.

- Jeg vil gerne vise folk, at verden ikke bare ser ud som i medierne. Jeg har for eksempel lige været igennem Sierra Leone, der måske mest er "kendt" for ebola, krig og bloddiamanter.

- Men det er også et smukt land med en ubeskrivelig natur, fantastiske strande og en spændende kultur og historie. Og folk går vild meget op i musik, mad og sport. Jeg er ikke naiv, men en gang imellem glemmer man også at pege på den positive side, siger han.

I cannot possibly show you how beautiful the country is with my camera. Just trust me!! :)

Posted by Once Upon a Saga on 15. juni 2015

Metroxpress har tidligere snakket med Torbjørn om den fire år lange rejse, der vil skrive ham ind i historiebøgerne. Det kan du læse mere om her.

TV: Vil du kunne klare verdens vildeste forhindringsbane?
TV: Vil du kunne klare verdens vildeste forhindringsbane?

En uge i sygesengen kommer ikke til at forsinke Torbjørn. Til gengæld ødelægger det ferien med kæresten. De havde planlagt at nyde hinandens selskab i tre uger, mens han er i Ghana, men han blev forsinket i en uge, da han ikke måtte blive lukket ind i Elfenbenskysten.

Her var årsagen angiveligt frygt for ebola, og Torbjørn måtte skaffe visum og en tilladelse til at komme ind fra landets præsident. Noget, som han sammenligner med, hvis man stod ved den tyske grænse og skulle bruge Lars Løkke Rasmussen underskrift.

Torbjørn arbejder sammen for Røde Kors, så det lykkedes til sidst, men da han så nåede til Ghana slog malariaen ind. Han fortæller, at kæresten har betydet rigtigt meget under sygdommen, så når han bliver helt fri for det igen, skal det sidste stykke ferie nydes med hende.

- Vi plejer at tage ud at få sushi, så det vil vi også gøre hernede. Vi har også planer om en tur i biografen som et helt normalt kærestepar. I næste uge vil vi så ud at besøge nogle naturparker og se elefanter og vandfald, så vi også kan få en masse billeder og gode minder, siger han.

TV: Vildt - bil kører på to hjul og slår verdensrekord
TV: Vildt - bil kører på to hjul og slår verdensrekord

Kæresten tager så hjem, mens Torbjørn rejser videre. Ghana er nemlig "kun" nummer 88 på listen over lande.

- Jeg fortsætter ned langs den afrikanske vestkyst, og så glæder jeg mig til at nå til Congo, der er land nummer 100 på listen. Det bliver lidt af en psykologisk milepæl, ligesom at jeg også snart kan begynde at tælle nedad, siger han og refererer til, at han er ved at være halvvejs igennem de 203 lande på listen.

Resten af turen går gennem resten af Afrika til Mellemøsten, og derfra går det igennem asien til Australien, og til sidst slutter rejsen på Seychellerne i Det Indiske Ocean.

Du kan se hele oversigten over lande her.

Og hvis du vil følge Torbjørns strabadser på tæt hold, så kan du holde dig opdateret på 'Once upon a Saga's' Facebook-side.

TV: Dette kunstværk får folk til at falde om af skræk
TV: Dette kunstværk får folk til at falde om af skræk

"And these boots were made for walking..." Whenever I arrive to a new destination I usually walk from the station/port...

Posted by Once Upon a Saga on 15. maj 2015

LÆS OGSÅ: Her serverer de verdens største drink

LÆS OGSÅ: Galleri: Så smukt og simpelt kan kærlighed beskrives

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

BT-journalist udsat for...
bt.dk
Eriksen skal være nybagt far og...
bt.dk
UHH: Vender endnu en stor stjerne...
bt.dk
Sigmund fra 'X Factor' langer ud...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx