Af - 13/07-16 11:03

Ny prognose: Sol og 25 grader på vej til DanmarkNy prognose: Sol og 25 grader på vej til Danmark

DMI’s nye månedsprognose ser lovende ud.

Bildstrecke im Grossformat »

Der ser endelig ud til at være lidt opmuntrende vejrnyt.

Danmarks Meteorologiske Institut har sin nye månedsprognose klar, og her er der godt nyt til alle de, der er trætte af at skulle finde regntøj og paraplyer frem på daglig basis midt i juli.

Det er som næsten altid aldrig helt sikkert, hvordan vejret vil arte sig, men som prognoserne ser ud nu, er der bestemt grund til optimisme.

- I de to sidste uger af juli (og starten af august) er der håb om, at vi kan få perioder med mere stabilt og tørt vejr, hvor vi kan se mere til solen, og hvor temperaturen kan stige til mellem 20 og 25 grader, skriver DMI.

Det sker bare ikke! Sommervejret er aflyst
Det sker bare ikke! Sommervejret er aflyst

Det afhænger dog af, om et højtryk placerer sig, som DMI lige nu forventer. Sker det ikke, vil det ustadige vejr fortsætte.

Lige nu ligger gennemsnitstemperaturen næsten to grader under det normale med mellem 10 og 15 grader om natten og op mellem 16 og 20 grader om dagen.

Men hvis en højtryksryg lægger sig, som DMI regner med, er der pludselig udsigt til sommer.

Forskere: Danmark bliver det nye ferieparadis
Forskere: Danmark bliver det nye ferieparadis

- I uge 29 er der tendens til, at en højtryksryg bygges op over Skandinavien vestfra. Det giver sandsynligvis mere tørt vejr med øget mulighed for sol og lidt stigende temperaturer op omkring 20 grader - senere måske en overgang op omkring 25 grader, skriver DMI.

Begyndelsen af august ser også ud til at byde på sommervejr.

- Det mest sandsynlige i øjeblikket er, at temperaturen kommer til at ligge omkring normalen (21,2 grader om dagen, red.), og at nedbørmængden kommer til at ligge på normalen eller lige under, lyder prognosen.

Torden og kraftig regn i dag: Men snart bliver det rigtig sommer
Torden og kraftig regn i dag: Men snart bliver det rigtig sommer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx