Af Mathias Tuxen - 23/07-17 15:15

Se billederne: Historisk kirke raseret og plyndret - 'hvad driver folk derud?'Se billederne: Historisk kirke raseret og plyndret - 'hvad driver folk derud?'

Ved du noget om sagen? Så hører BT og MX meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

storybild

Dette syn mødte Daniel Klestrup Bjærge, da han fredag morgen trådte ind i Tyrstrup Kirke, hvor han er menighedskoordinator.

Ved du noget om sagen? Så hører BT og MX meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

En antik bibel og 300 år gamle lysestager. Ødelagt og kastet på jorden nær alteret.

Det var synet, der mødte Daniel Klestrup Bjærge, som fredag morgen trådte ind af døren til Tyrstrup Kirke ved Christiansfeld. Det skriver JydskeVestkysten.

»Jeg ser, at alt ved alteret er raseret og smidt på gulvet. Jeg tænker, det er skrækkeligt, at det kan finde sted i en kirke. Det begyndte at spænde i mit hjerte og i maven. Det er min arbejdsplads og en folkekirke. Hele folkets kirke. Man skal behandle det med respekt, og det er virkelig ikke sket. Det er jo vandalisme,« fortæller Daniel Klestrup Bjærge til BT og tilføjer retorisk:

»Hvad driver folk derud?«

LÆS OGSÅ: Kastede sten fra motorvejsbro og smadrede familie: Derfor gjorde han det

Han er menighedskoordinator og fik torsdag aften beskeden om, at kirken var blevet udsat for indbrud. Han var dog ikke forberedt på, at han fredag ville finde sin kirke hærget af indbrudstyve.

Tyvene havde brudt døren til præsteværelset op, hvor de stjal to bærbare computere, et mindre kontantbeløb og en pose bolsjer.

De sparsomme tyvekoster var dog ikke nok for nattens tyve.

Gamle lysestager fra 1700-tallet lå smidt på gulvet blandt knækkede stearinlys, smadrede blomster og kirkens nylavet kors. På gulvet fandt Daniel Klestrup Bjærge også kirkens antikke bibel fra 1876. Revet i stykker og smidt på gulvet. Han tror dog ikke, at der er tale om en decideret anti-kristen handling fra tyvenes side.

»Kirken er ikke kun mursten og materielle ting. Den er heldigvis også meget andet, og vi fik hurtigt ryddet op efter politiet var der, så vi kunne åbne igen. Det er en vejkirke, som mange turister også besøger. Det er genforeningskirken, som Kong Christian d. 10 besøgte efter det berømte grænseridt den 10. juli 1920,« siger Daniel Klestrup Bjærge.

LÆS OGSÅ: Se billedet: Christopher afslører smadret tand

I den hærgede kirke har indbrudstyvene efterladt et blodspor, som politiet efterfølgende har indhentet som dna-spor sammen med fingeraftryk.

Begge computere blev senere kasseret af tyvene i nærområdet og er nu returneret til kirken.

Tyrstrup kirke har på Facebook meldt ud, at de allerede er klar til gudstjeneste søndag klokken 10.30.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
Denne pølsevogn skal lukke, fordi den...
bt.dk
Mand trak kniv i supermarked: Kan du...
bt.dk
44 ruter ramt efter busselskabs konkurs
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx