Af Maria Christine Madsen - 22/08-17 22:33

Peter Madsens forsvarer efter fund af kvinde-torso: 'Der er slet ikke bevis for, at det lig har noget med min klient at gøre'Peter Madsens forsvarer efter fund af kvinde-torso: 'Der er slet ikke bevis for, at det lig har noget med min klient at gøre'

Øverst ses billeder fra eftersøgning i området, efter lig-delen blev spottet, samt politiets efterfølgende pressemøde mandag aften.

Politiet om lig-fund

»Det er ikke i orden.«

Sådan lyder det fra forsvarsadvokaten Betina Hald Engmark om, at politiet ifølge hende kæder fundet af en kvinde-torso i vandet ved Vestamager sammen med sagen mod hendes klient - opfinderen Peter Madsen, der er sigtet for drabet på en svensk journalist.

Mandag kom det frem, at en mand på cykeltur tilfældigt havde fået øje på noget ude i vandet ved Vestamager, som viste sig at være liget af en kvinde, der manglede både arme, ben og hoved.

I samme område, som liget blev fundet, har politiet den seneste halvanden uge ledt efter den forsvundne svenske journalist Kim Wall, der sidst blev set om bord på den danske opfinder Peter Madsens hjemmebyggede ubåd 'Nautilus', der sank til bunds i Køge Bugt fredag den 11. august.

Tirsdag morgen skrev Københavns Politi på Twitter, at man om eftermiddagen ville orientere nærmere om undersøgelserne af liget, mens man i et efterfølgende tweet, som blev skrevet på engelsk, oplyste, at der om eftermiddagen ville være nyt om ubådssagen.

Og det er Betina Hald Engmark ikke tilfreds med, forklarer hun i et interview med Jyllands-Posten.

»Der er slet ikke ført bevis for, at det lig har noget med min klient at gøre. Og derfor skal de to ting selvfølgelig ikke kædes sammen. Det gør politiet, og det er ikke i orden. Det vil jeg rette henvendelse til dem om,« siger hun.

Samtidig forklarer hun også, at hun mener, at offentligheden - ligesom politiet - har været alt for hurtige til at gøre fundet af kvinde-torsoen til en del af sagen mod den danske opfinder.

I en sms-besked til BT uddyber hun:

'Jeg kan oplyse, at jeg har sagt, at jeg finder det uhensigtsmæssigt at blande tingene sammen, inden der er en endelig afklaring. Indtil der er foretaget en endelig identifikation af den fundne kvinde, så må det efter min opfattelse behandles som to seperate sager'.

Kim Wall blev meldt savnet natten til fredag den 11. august, efter hun ikke havde givet livstegn fra sig eller var kommet hjem efter at have været om bord på Peter Madsen hjemmebyggede 'Nautilus'. Ubåden blev efterlyst, og fredag formiddag blev den set i Køge Bugt, hvor den pludselig sank.

Peter Madsen, der også kaldes 'Raket-Madsen', stod i ubådens tårn, da det skete, men Kim Wall var ikke til at se.

I begyndelsen forklarede opfinderen, at han havde sat Kim Wall af på Refshaleøen ved København nogle timer efter, de var stævnet ud sammen torsdag aften den 10. august. Senere er det kommet frem, at han ændrede den forklaring, efter han var blevet anholdt og sigtet for drabet på kvinden og fremstillet i grundlovsforhør.

»Sigtede har til politiet og i retten forklaret, at der er sket en ulykke om bord på ubåden, som har medført Kim Walls død, og at han efterfølgende har begravet hende til søs på et ikke nærmere defineret sted i Køge Bugt,« skrev politiet i en pressemeddelelse mandag.

Det kvinde-lig, som mandag blev fundet i vandet ved Amager, er endnu ikke blevet identificeret. En dna-analyse vil ifølge politiet kunne give et svar i løbet af onsdagen.

Tirsdag eftermiddag fortalte efterforskningsleder Jens Møller fra Københavns Politi, at 'længden på torsoen gør, at der ikke er noget, der taler imod, at det kan være Kim Wall', men at det ikke er sikkert endnu, da man mangler dna-analysen.

Peter Madsen blev efter sin anholdelse fredag den 11. august varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab. Han nægter sig skyldig i drab, hvilket han endnu er sigtet for af politiet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx