Af Ritzau - 29/09-16 10:20; Opdateret: 29/09-16 11:36

Claus Hjort: Jeg har ikke selv regnet på S-oplægClaus Hjort: Jeg har ikke selv regnet på S-oplæg

Socialdemokratiet beskylder finansministeren for selv at stå bag beregninger. Hjort afviser blankt.

storybild

Henrik Sass Larsen (S) beskylder torsdag finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) for at udlægge beregninger som Finansministeriets, selv om det er hans egne. Finansministeren afviser dog beskyldningerne. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) afviser, at han selv har regnet på Socialdemokratiets økonomiske 2025-oplæg.

- Det er ikke mig, der laver nogen beregninger overhovedet. Jeg spørger ministeriet: Under de her forudsætninger, hvordan hænger regnestykket så sammen? Og det er det, som ministeriet har regnet for mig, siger finansministeren.

Kommentaren kommer som en reaktion på, at Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, har beskyldt finansministeren for at fifle med beregninger af partiets oplæg.

Finansministeren kritiserede i Politiken tirsdag Socialdemokratiets økonomiske oplæg til 2025-planen. Ministeren byggede sin kritik på beregninger, som han gav udtryk for, var regnet af Finansministeriets embedsmænd.

Ifølge Henrik Sass Larsen var der dog tale om finansministerens egne beregninger.

- Det er finansministeren personligt, der har lavet tallene. Det er blevet markedsført som om, det er Finansministeriet, og det synes vi var meget mærkeligt, fordi det var nogle meget uvederhæftige anklager, sagde Henrik Sass Larsen tidligere torsdag til TV2.

Ifølge den socialdemokratiske gruppeformand har Finansministeriet på et møde erkendt, at det ikke var ministeriets økonomer, der lavede beregningerne. Det var i stedet ministeren selv, hævder Henrik Sass Larsen.

Finansministeren afviser dog blankt, at han skal have sagt til Socialdemokratiet, at han selv har lavet beregningerne.

Spørgsmål: Hvorfor har Henrik Sass Larsen så fået den opfattelse?

- Det skyldes udelukkende, at det er blevet afsløret, at hans plan ikke hænger sammen. Det er en plan, der har kæmpe mangler, siger finansministeren og fortsætter:

- Denne diskussion er fuldstændig latterlig, for selv en blind kan føle med sin stok, at Socialdemokraterne ikke kan opfylde de løfter, de har givet, når de kun har 12 milliarder kroner, og det offentlige forbrug på 0,6 procent sluger hele beløbet minus en milliard.

- Det er ikke raketvidenskab.

Kritikken i beregningerne går på, at Socialdemokratiet kommer til at mangle over seks milliarder kroner i 2020.

Socialdemokratiet pegede tirsdag på, at beregningerne var groft manipulerende. Partiet udsendte en liste med ti fejl, man mente at have fundet i beregningerne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Brøndby har kurs mod kæmpe nedtur:...
bt.dk
Obama skriver kontrakt: Det skal han...
bt.dk
Meghan Markles familie i problemer...
bt.dk
Butiksgigant på vej til Danmark: 'Kun...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx