Af Jeppe Pedersen - 14/12-17 08:27

Hold øje med din indbakke: Modtager du denne mail, skal du tage det alvorligt Hold øje med din indbakke: Modtager du denne mail, skal du tage det alvorligt

Har du modtaget lignende falske mail fra Netflix, må du meget gerne sende dem til jepp@bt.dk.

storybild

Falske mails, der udgiver sig for at være fra Netflix, florerer lige nu. (Billede: STEVE MARCUS)

Nu bliver der igen sendt falske mails ud, hvor afsenderen udgiver sig for at være fra Netflix. Ekspert advarer om, at man skal være ekstra påpasselig op til jul.

I en af de falske Netflix-mails, som en medarbejder på BT har modtaget, beder firmaet om, at man indtaster sine kontooplysninger, da 'det ikke har været muligt at trække penge for dit abonnement.'

Du kan se mailen herunder:

Ny fupmails fra 'Netflix' forsøger at snyde penge ud af folk. (Billede: Jeppe Pedersen)

Her står der:

Hej,Vores betalingsafdeling har opdaget, at det ikke var muligt at trække pengene til betaling af dit abonnement på dit kort - det må være en fejl!Da vi sætter meget pris på dig som kunde, vil vi derfor bede dig om at opdatere dine betalingsoplysninger for fortsat at kunne bruge vores tjeneste - det tager kun få øjeblikke og kan gøres nemt ved hjælp af det link, du finder i bunden af mailen.>> Opdater dine betalingsoplysninger >>Vi håber, at du ikke giver slip på os: DU er en værdsat kunde, og vi vil gøre vores bedste til, at du også føler dig værdsat.Tak for din tid - vi sætter stor pris på dig!

  1. Beskyt dig mod skadelige programmer med et antivirusprogram
  2. Hold dine enheder opdateret
  3. Undgå skadelige downloads når du besøger hjemmesider
  4. Pas på når nogen uopfordret sender dig e-mail
  5. Brug gode passwords
  6. Tag sikkerhedskopier af dine data
  7. Beskyt dine persondata
  8. Pas på flytbare medier
  9. Undgå åbne trådløse netværk
  10. Brug din sunde fornuft og bed om hjælp hvis du er i tvivl
 

Kilde: Digitalsikkerhed.dk

Afsenderen står som 'Netflix International B.V.', men kigger man nærmere på afsenderens mailadresse, står den som Help-Deskt - dataw33eervesssa@mail47.atl71.mcdlv.net, hvilket ser mere mistænkeligt ud.

Klikker man på linket i artiklen, hvor der står: 'Opdater dine betalingsoplysninger her', står der, at man bliver sendt videre til hjemmesiden studiolivieri.com. Man ender dog hos unibrak.com, som ser sådan ud:

(Billede: Jeppe Pedersen)

Hjemmesiden ser rimelige tilforladelig ud, men kommer man til at taste sine betalingsoplysninger ind, går det galt. Og her skal man handle hurtigt, siger IT-ekspert Peter Kruse.

»Kommer man til at gøre det, skal man skynde sig at spærre sit kort, så den ikke når at trække pengene. Ellers skal man kontakte banken og lave en indsigelse, og så vil du stort set altid få dine penge igen. Men du skulle helst aldrig komme så langt,« siger Peter Kruse.

Han oplyser, at de kriminelle IT-bander er særligt aggressive op til jul.

»Der bliver sendt en masse phishing ud, som er mails, der har til formål at lokke kreditkortoplysninger ud af én. Der er en klar stigning op til jul, så det skal man være opmærksom på. Husk på, at de store firmaer aldrig vil spørge dig om dine oplysninger gennem en mail,« siger han.

Han oplyser samtidig, at der dukker flere snydehjemmesider op til jul, der sælger varer, med priser, der er 'for gode til at være sande'.

BT beskrev en lignende hjemmeside, der solgte billige Kay Bojesen-varer, i november. Den blev dog lukket ned, efter BT tog fat i ejeren.

BT har forsøgt at få en kommentar fra Netflix.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt amerikansk skuespillerinde...
bt.dk
Verdensstjerne i København: 'Jeg...
bt.dk
DR har delt X Factor-seernes data med...
bt.dk
Superliga-stjerne har fået sit store...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx