Af - 08/01-14 09:33; Opdateret: 08/01-14 10:16

Politiker smækker med døren: Skrider fra a-kassePolitiker smækker med døren: Skrider fra a-kasse

SF's politiske ordfører melder sig ud af a-kassen Akademikernes i protest, skriver hun på Facebook.

storybild

Lisbeth Bech Poulsen, der er både politisk ordfører og finansordfører i SF, forlader sin a-kasse, fordi den ikke har stærke nok politiske holdninger til hende. (Billede: Polfoto/Simon Fals/arkiv)

A-kassernes Samvirke har for mange politiske holdninger, og derfor melder vi os ud.

Sådan lød det forleden fra a-kassen Akademikernes, men det får nu flere af a-kassens egne medlemmer til at melde sig ud i protest. En af dem er SF's politiske ordfører Lisbeth Bech Poulsen.

Julefrokost for ledige: 'Rart at være i samme bås'
Julefrokost for ledige: 'Rart at være i samme bås'

- Har meldt mig ud. Selvfølgelig skal a-kasser have en holdning til (politiske) forhold der vedrører deres medlemmer, skriver hun på Facebook.

Flere af hendes partifæller er på vej samme vej, hvis man skal tro deres Facebook-opdateringer. Det gælder det tidligere syddanske regionsrådsmedlem Iben Kromann Dalborg og den unge kandidat til Europaparlamentet, Teis Volstrup.

Svindler du med dagpengene? Det gør de andre
Svindler du med dagpengene? Det gør de andre

Også et par håndfulde andre Facebook-brugere kritiserer beslutningen på Akademikernes side på det sociale medie, og flere truer ligesom de tre SF'ere med at melde sig ud af a-kassen, hvis den forlader A-kassernes Samvirke. Flere har allerede meldt sig ind i Magistrenes A-kasse i stedet, lader de forstå.

- Akademikernes er da virkelig på glatis... det er simpelthen ikke i orden ikke at ville blande sig i politik. Vi betaler kontingent, så forventer jeg også, at de ledige medlemmers vilkår forsvares, skriver Marieke Klauder.

Gælder først fra 2015
A-kassen har tilsyneladende ikke haft tid til at svare alle de utilfredse medlemmer, men forsvarer sig i et svar til Teis Volstrup:

- Kort sagt finder bestyrelsen ikke, at medlemmernes interesser varetages optimalt af AK-Samvirke i dag. A-kasserne er sat til at administrere gældende dagpengelovgivning og få sine ledige medlemmer i job. Vi har mange eksempler på, at vi er dygtige til netop det, og præcis dét synes vi skal være omdrejningspunktet for AK-Samvirkes arbejde.

Arbejdsløse har knas med familie og venner
Arbejdsløse har knas med familie og venner

Akademikernes vil i løbet af 2014 tage endeligt stilling til, om udmeldelsen fastholdes. Hvis den fastholdes, har udmeldelsen virkning fra 1. januar 2015.

Også bloggeren Lau Aaen har ifølge Avisen.dk meldt sig ud af Akademikernes, og Facebook-siden Vild med Verner, der støtter A-kassernes Samvirke og er opstået i kølvandet på Akademikernes udmeldelsesvarsel, har hurtigt fået 750 likes.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

I denne uge er der fest på...
bt.dk
Efter hård kritik af...
bt.dk
Tricktyvene er gået digitalt: Køber...
bt.dk
Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx