Af Lars Sejr - 30/10-15 21:35

Zornig om menneskesmugling: Politiet stoppede mig ikkeZornig om menneskesmugling: Politiet stoppede mig ikke

Lisbeth Zornig er sammen med flere andre danskere blevet sigtet for menneskesmugling af politiet.

storybild

Lisbeth Zornig Andersen er blevet for menneskesmugling. (Billede: Polfoto/arkiv)

Da forfatter og debattør Lisbeth Zornig Andersen i september gav flygtninge fra Rødbyhavn på Lolland et lift, spurgte hun forinden politiet, om de ville stoppe hende, og politiet svarede, at det ville de ikke.

Det skriver Lisbeth Zornig Andersen i en pressemeddelelse i kølvandet på, at hun fredag er blevet sigtet for menneskesmugling.

- Min mand ringede til politiet for at spørge dem, og svaret var, at det kunne de ikke svare på. På stedet, da jeg samlede familien op, var politiet til stede, og jeg spurgte en betjent, om han ville stoppe mig, hvis jeg gav familien et lift. Det ville han ikke, skriver hun.

- Når politiet ikke kan svare på, hvad der er ulovligt, og ikke griber ind, så kan det være ret besværligt at vide, hvor man står som borger.

- Men jeg ser ikke det, som det væsentlige her. Det væsentlige er, at vi skal kunne hjælper mennesker i nød uden at blive kriminaliserede. Punktum, siger Lisbeth Zornig.

Lisbeth Zornig er sigtet for menneskesmugling
Lisbeth Zornig er sigtet for menneskesmugling

Gav flygtninge lift mod Sverige: - De havde hørt at vi er dårlige mennesker
Gav flygtninge lift mod Sverige: - De havde hørt at vi er dårlige mennesker

Den 9. september besluttede Rigspolitiets chef, Jens Henrik Højbjerg, at lade flygtningene gå fra Rødbyhavn med henvisning til, at udlændingeloven ikke tillader politiet at tilbageholde folk i mere end tre gange 24 timer.

I de følgende dage så politiet igennem fingrene med, at masser af danskere samlede flygtninge op, husede dem og kørte dem videre mod Sverige - enten til togstationer i København eller over Øresundsbroen.

Alligevel begynder politiet nu at sigte nogle folk for menneskesmugling.

Den 23. september oplyste Rigspolitiet, at 46 personer var blevet sigtet for menneskesmugling siden virakken i Rødbyhavn. Det har ikke været muligt at få et nyere tal fra Rigspolitiet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Ny forskning: Sådan lærer du dit barn...
bt.dk
Modeller gjorde noget totalt uventet...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx