Af - 04/08-14 10:57

Skandale-slagter solgte salmonella-kødSkandale-slagter solgte salmonella-kød

Det skandaleramte slagteriselskab Skare anført at kødkongen Kurt Skare, har netop fået en bøde og en bidende sur smiley for en grim salmonella-brøler.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Kødkoncernen Skare i Vejen har inden for få år været presset af underskud, fund af salmonella og kanyle-spidser i kødet, stridigheder med fagforeninger og ansatte, der har klaget over at blive overvåget og trukket i løn for pauser.

Arbejdstilsynet har givet påbud, Skare er blevet beskyldt for fusk med datomærkning og har måttet indgå forlig i en sag om softwarekopiering.

Landets fineste bager bidt af sur smiley
Landets fineste bager bidt af sur smiley

Og nu er den så gal igen.

- Virksomheden har solgt hakket oksekød selv om der var fundet salmonella i kødet, skriver Fødevarestyrelsen i en netop offentliggjort kontrolrapport med en bidende sur smiley ledsaget af en bøde på 10.000 kr.

Skares ejer og direktør Kurt Skare, der er landets førende inden for handel med oksekød, kalder det en dybt beklagelig menneskelig fejl, der vedrører fersk hakket oksekød solgt til forbrugerne via detailhandlen.

Pakker med pålæg nær eksploderet i Aldi
Pakker med pålæg nær eksploderet i Aldi

Han siger, at analyseresultatet, der viste salmonella i kødet, først forelå et tidspunkt, da kødets sidste salgsdato i juni var passeret.

- Mine ansatte i kvalitetsafdelingen havde desværre fået den opfattelse, at vi derfor ikke behøvede trække kødet tilbage, da de vurderede, at der ikke var noget at trække tilbage. Den fejl vil ikke gentage sig, siger han.

Med det gaspakkede kød kan være frosset ned og således kan derfor fortsat udgøre en risiko for diaré, mavekramper, kvalme, opkastninger og feber.

Skare kunne i går ikke oplyse, hvilken eller hvilke butikskæder, der har solgt kødet.

Fødevarestyrelsen ville på grund af sommerferie heller ikke i går svare på spørgsmål, men metroxpress forsøger i dag at få kontakt med myndigheden.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu bliver populær streamingtjeneste...
bt.dk
Kim Walls mor fokuserer på...
bt.dk
Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx