Af - 23/01-15 07:41

Udvist kriminel truer med terror for åben skærmUdvist kriminel truer med terror for åben skærm

Udviste kriminelle er desperate for at vende tilbage til Danmark og ligeglade med, at de straffes for at bryde indrejseforbud

storybild

- Så kommer jeg tilbage og laver en terrorhandling og sprænger et eller andet og siger, at det er dem, der har fået mig ud i det her.

Ordene er Mirza Karjasevic, og han udtalte dem for rullende kameraer i dokumentaren: De udviste vender tilbage, der blev sendt i går aftes på TV2.

Mirza er bosnisk statsborger, og når han siger dem, taler han om de politikere, han mener er ansvarlige for, at han er blevet udvist af Danmark, så han ikke kan være sammen med sin danske familie.

K: Udviste skal have ét års fængsel for at vende tilbage
K: Udviste skal have ét års fængsel for at vende tilbage

Han er en af de hundredevis af udviste kriminelle, der hvert år vender tilbage til Danmark. Ifølge tal TV2 har fået af Rigspolitiet, bryder halvdelen helt bevidst deres indrejseforbud og vender ulovligt tilbage. Nogle gør det for at begå ny kriminalitet. Andre kan ikke undvære deres familie, venner og liv i Danmark.

Udviste kriminelle vender tilbage til Danmark
Udviste kriminelle vender tilbage til Danmark

Politikerne har hævet strafferammen for at bryde indrejseforbuddet i flere omgange, så man i dag risikerer op til tre års fængsel, hvis man bryder det. I praksis er dommene dog langt mindre, og får de udviste 10 til 20 dages fængsel første gang.

Dansk Folkepartis Retsordfører, Peter Skaarup udtalte i går til tv2.dk, at han mener, det skal medføre en ekstrastraf, hvis man kommer tilbage.

Kriminelle udlændinge udvises som aldrig før
Kriminelle udlændinge udvises som aldrig før

Forsvarsadvokat Henrik Stagetorn tror ikke, man kan straffe sig ud af problemet.

- Det kan man selvfølgelig teoretisk set, men man skal huske, at mange af de her mennesker har hele deres livscentrum her i Danmark og har været her, siden de var syv år. De vil gøre alt for at komme tilbage, og det ændrer hårdere straffe ikke ved.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx