Af Mathias Tuxen - 22/06-17 22:40

Kristian fik stjålet sin båd, men hans hævn er genialKristian fik stjålet sin båd, men hans hævn er genial

En flok tyveknægte fik sig en ordentlig lærestreg.

storybild

Solen skinnede tirsdag eftermiddag, hvor 26-årige Kristian Larsen var på vej ned til Maribo Søndersø, hvor hans jolle lå fortøjet på sin bådplads.

Han havde sammen med en ven aftalt at sejle en tur ud på én af de 23 små øer for at spise en bid mad i den lune sommervarme

Det gik dog ikke helt, som de havde forventet.

»Det var lige blevet fyraften, og vi ville sejle en tur ud på Hestø for at spise noget mad. Da vi kom ned til bådpladsen, fik vi et chok, for der var ikke nogen båd,« fortæller Kristian Larsen.

Over nye 100 tip i sagen om drabet på Emilie Meng
Over nye 100 tip i sagen om drabet på Emilie Meng

Til hans store held var tyvene ikke nået langt med hans jolle. Han kunne se, at den lå fortøjet ude ved Hestø, der er en af de nærliggende småøer. Kristian Larsen og hans kammerat ringede med det samme til politiet for at anmelde båden stjålet. Men for de to venner stoppede jagten på båden ikke der.

»Vi mødte en anden kammerat i havnen, som havde en båd, og han sejlede os med det samme ud til øen. Da vi nærmede os, kunne vi se en gruppe unge piger og drenge på en 17-19 år. Vi sejlede langsomt hen til min båd, som jeg hoppede ned i og sejlede væk i en fart,« siger Kristian Larsen.

Den unge gruppe bådtyve fik hurtigt øje på den uventede situations alvor, da de pludselig så deres eneste transport væk fra øen forsvinde uden dem.

»Da de så os, løb de forvirret frem og tilbage på øen. De råbte ud til os, om de kunne komme med tilbage,« fortæller Kristian Larsen.

Galt eller genialt: Er dette årets VILDESTE studenter-tatovering?
Galt eller genialt: Er dette årets VILDESTE studenter-tatovering?

Hans plan om en rolig aftensmad på øen var blevet ødelagt, og hans jolle var blevet stjålet. I hans optik havde de paniske tyve fortjent en lærestreg.

»Vi råbte tilbage til dem, at vi ville sejle videre og tænke over, om vi ville hjælpe dem. Ude på vandet fortalte vi de omkringliggende fiskere, hvordan situationen hang sammen, og de mente heller ikke, at vi behøvede at hjælpe dem tilbage lige med det samme,« forklarer Kristian larsen.

Efter et par timer sejlede Kristian Larsen og hans ven tilbage til øen, men tyvene var forsvundet ud af den blå luft.

Bådelaugets formand havde i mellemtiden sejlet forbi Hestø og besluttet sig at fragte den unge gruppe mennesker tilbage på fastland før mørkets frembrud. Dagen efter vendte Kristian Larsen tilbage til Hestø, hvor han fandt øens to eneste bænke i vandkanten udstyret med et par afbrændte brædder ovenpå. Formentlig de unge bådtyves desperate og mislykkede forsøg på en tømmerflåde, før de til sidst blev fragtet sikkert ind på land.

GENIALT: 8 studenterhuer, der er sjovere end din!
GENIALT: 8 studenterhuer, der er sjovere end din!

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx