Af - 31/12-15 09:06

DMI: Nu kommer sneen til DanmarkDMI: Nu kommer sneen til Danmark

Nytårsaften byder på raketvejr, som afløses af dage med kulde, blæst og lokale snebyger

Bildstrecke im Grossformat »

Når det nye år er skudt ind, kan danskerne godt finde hue og halstørklæde frem. Kulde og snebyger trænger sig på fra øst, og i næste uge kan Danmark blive kortvarigt ramt af et landsdækkende snevejr.

Det fortæller meteorolog hos DMI, Thyge Rasmussen, til metroxpress.

Han fortæller, at vejret i aften bliver ”hæderligt” raketvejr. Dog skal københavnerne og østsjællændere forberede sig på at affyre krudt under en paraply, hvis de ikke kan vente til midnat.

- En front skal passere landet med regn og måske slud. Den ser ud til at ramme Skåne i nattetimerne, så hører man til dem, der begynder at fyre af tidligt, så kan det godt blive vådt, siger Thyge Rasmussen, der fortæller, at vinden vil lægge sig, så raketterne kan stryge højt til vejrs på en nat, hvor temperaturen vil ligge på mellem én og fire grader.

Når tømmermændene har lagt sig, kan mange danskere lørdag stå op til sne.

Klart eller overskyet? Sådan bliver raketvejret nytårsaften
Klart eller overskyet? Sådan bliver raketvejret nytårsaften

- Vi får en meget blæsende periode med temperaturer under frysepunktet, så det bliver bidende koldt. Det er mest snebyger, som vil falde, og det rammer nok Østjylland og Lolland-Falster, siger meteorologen og fortæller, at sneen vil blive liggende på grund af det kolde vejr.

Fredag i næste uge vil de fleste danskere få sne. Mildere luft vil trænge sig på, men inden vil et landsdækkkende snevejr gøre Danmark snehvidt.

NU bliver det rigtig vinterkoldt i Danmark
NU bliver det rigtig vinterkoldt i Danmark

- Landsdækkende kan der godt komme en fem til ti centimeter, siger Thyge Rasmussen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx