Af - 24/09-14 16:16

Højesteretsdommer: Skat stod bag ulovlighederHøjesteretsdommer: Skat stod bag ulovligheder

Skats hårdhændede metoder i en række skattesager får nu konsekvenser for en lille håndfuld medarbejdere.

storybild

(Billede: HOLSTING KLAUS)

Skats hårdhændede håndtering af en række skattesager får nu alvorlige konsekvenser for fire medarbejdere. Det erfarer DR Nyheder.

Skat er i øjeblikket ved at orientere de involverede og deres kolleger, og ifølge DR Nyheders oplysninger vil to medarbejdere blive overflyttet til andre stillinger i Skat. En kollega har fået en irettesættelse og en anden har fået en advarsel.

Dr. Dre misser 'milliardær'-titel: Skylder for meget i skat
Dr. Dre misser 'milliardær'-titel: Skylder for meget i skat

To andre ansatte slipper helt for sanktioner efter, at de seks siden sidste år i august har været underlagt såkaldt tjenstlige forhør.

De tjenstlige forhør blev indledt efter, at direktør i Skat, Jesper Rønnow, havde afleveret en redegørelse til den daværende skatteminister Holger K. Nielsen (SF) om retssikkerheden i Skats håndtering af kontrolsager og konkret i en række sager, der havde været omtalt i pressen.

Slikbutikker snyder så det driver
Slikbutikker snyder så det driver

En af de mere omtalte sager var sagen mod Jesper 'Kasi' Nielsen, der klagede over de metoder, som Skats ansatte brugte mod ham i deres undersøgelser.

Til kamp mod matchfixing: Se hvad regeringen vil gøre
Til kamp mod matchfixing: Se hvad regeringen vil gøre

Efterfølgende bad Jesper Rønnow Kammeradvokaten om at afdække, om der var grundlag for at iværksætte disciplinære sanktioner overfor ansatte, der har været involveret i de kritiserede sagsforløb.

Det betød, at han den 14. august 2013 kunne meddele, at:

- Tjenestemands-forhørerne skal afdække fuldstændig, om der er grundlag for eventuelle disciplinære sanktioner.

Ved samme lejlighed vurderede han desuden, at sagerne ville være afsluttet inden udgangen af første kvartal 2014. Alligevel kommer afgørelsen på tjenestemandssagerne først i dag - et halvt år senere end forventet.

Forhørene er først nu afsluttet, og forhørslederen, tidligere højesteretsdommer Poul Sørensen, har afleveret sin redegørelse og indstilling i sagen.

Jesper gravede efter kartofler da han stødte på denne skat
Jesper gravede efter kartofler da han stødte på denne skat

Poul Sørensen konkluderer, at der er sket flere tjenstlige forseelser og at den ene af forseelserne angår en forvaltningsmæssig ulovlig disposition.

Han mener desuden, at fire af de seks ansatte skal tildeles disciplinære sanktioner og indstiller som nævnt til, at det skal ske i form af tre advarsler og en irettesættelse.

Det var blandt andet sagen om fotomodellen Camilla Vest og sagen om finansmanden Jesper "Kasi" Nielsen, som Skat har fået kritik for. I begge sager blev deres sagsbehandling bl.a. betegnet som "bøllemetoder" af De Konservative.

Seks kommuner får lov at hæve skatten for 2015
Seks kommuner får lov at hæve skatten for 2015

Sverigedemokraternas leder bruger halv million på netspil
Sverigedemokraternas leder bruger halv million på netspil

I sagen mod Jesper "Kasi" Nielsen forsøgte Skat ifølge dagbladet B.T. at presse og true erhvervsmanden gennem et halvt år til frivilligt at acceptere et stort, men juridisk tvivlsomt skattesmæk til firmaet Kasi ApS. Til gengæld ville Skat undlade at forfølge Jesper "Kasi" Nielsens familie med personlige skattesager.

I sagen mod Camilla Vest blev topmodellen og hendes økonomi-uddannede mand frifundet i en skattesag ved Østre Landsret. Sagen drejede sig, om hvorvidt parret reelt boede i Danmark, og derfor var skattepligtige.

Ældgammel skat skjulte endnu en overraskelse
Ældgammel skat skjulte endnu en overraskelse

De to kendis-sager har allerede fået konsekvenser for flere af Skats ansatte, da Skat selv valgte at nedlægge sin særlige afdeling for Økonomisk Kriminalitet efter daværende skatteminister Holger K. Nielsen udbad sig en redegørelse for forløbet.

LÆS OGSÅ: Skattefar svigtede også enlig mor i læge-sagen

LÆS OGSÅ: Nye boligvurderinger: Hver tiende skal betale mere skat

LÆS OGSÅ: SKAT om mærkelige rykkere: Ja, det er ulogisk - men du skal betale

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Revy-krigen er afgjort: Denne revy er...
bt.dk
Fuld S-profil var rasende efter...
bt.dk
Nu sætter kronprins Frederik ord på...
bt.dk
Vildt vejr i vente: Her kan vi få 29...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx