Af - 03/08-15 07:50

Kommuner kæmper med at besætte lærerstillinger op til skolestart.Kommuner kæmper med at besætte lærerstillinger op til skolestart.

Kort før starten på det nye skoleår kæmper flere kommuner med at få lærere nok. Det skriver Avisen.dk.

storybild

Det gælder blandt andet Skottegårdsskolen i Tårnby, hvor halvdelen af skolens lærere ved sommerferiens start havde sagt op. Dermed var skoleledelsen sat på overarbejde for at finde lærere nok til at tage imod de elever, der dukker op efter sommerferien den 12. august.

Generelt er det skolereformen og lærernes nye arbejdstidsregler, der har sendt Tårnbys lærere på vild flugt, mener Ulla Erlandsen, der er lærerkredsformand for både Tårnby og Dragør kommuner.

Hun har set Tårnbys lærere søge til netop Dragør, men også Hvidovre, fordi man i begge kommuner og modsat Tårnby har lavet aftaler med lærerne om blandt andet arbejdstid.

Lektiecafeer er obligatoriske efter sommerferien
Lektiecafeer er obligatoriske efter sommerferien

- Det er ikke indholdet, lærerne er imod, men at man vil finansiere reformen ved, at de skal arbejde mere. Dermed får de mindre tid til at forberede en undervisning, de kan stå inde for og være stolte af. Generelt arbejder lærerne i Tårnby mere end i kommunerne omkring os. Det stresser, og derfor søger de væk, siger hun til Avisen.dk.

Situationen i Tårnby er langtfra enestående, mener formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen. Han vurderer, at over halvdelen af landets kommuner har problemer med at få besat alle lærerstillinger her op til skolestarten.

Mere end hver anden skole udsat for indbrud
Mere end hver anden skole udsat for indbrud

- For få år siden havde vi 5.000 arbejdsløse lærere, så det er gået rigtig stærkt med at havne i en situation, hvor der er lærermangel i store dele af landet. Der er ekstraordinært mange, der har forladt faget efter skolereformen, fordi de ikke føler, de kan levere det, som børn, forældre og samfund forventer af dem, siger han til Avisen.dk.

Formanden for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal, afviser også, at situationen er så alvorlig, at der bliver problemer med at besætte de nødvendige lærerstillinger op til skolestarten. Medierne leverer et fortegnet billede af lærerflugten, mener han.

Hver tredje folkeskole bryder lov om mobning
Hver tredje folkeskole bryder lov om mobning

- Vi kan godt mærke, at lærerne søger hen, hvor der måske er lidt bedre aftaler. Men jeg har endnu ikke hørt om kommuner, hvor det er fuldstændig sort. Vi finder altid løsninger, og vi skal nok modtage børnene på en ordentlig måde første skoledag, siger Claus Hjortdal til Avisen.dk.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx