Af - 11/02-14 15:00; Opdateret: 11/02-14 15:11

PR-ekspert: Derfor er Giraf-stunt rigtig, rigtig mange penge værdPR-ekspert: Derfor er Giraf-stunt rigtig, rigtig mange penge værd

Københavns Zoo har i den grad lagt sig ud med dyreelskere verden over. Men stemningen er vendt, og aflivningen af Marius kan ende med at blive en fantastisk stor profilering af København Zoo, påpeger en ekspert.

storybild

PR-ekspert vurderer, at giraf-gate kan gå hen og blive overordentlig positiv branding for København Zoo (Billede: Polfoto/Polfoto/YouTube)

I skrivende stund har den berygtede Zoo-direktør Bengt Holst 1.545 fans på sin Facebook-side 'Bengt Holst', der kun er 15 timer gammel.

Zoo-direktør sætter engelsk tv-vært til vægs
Zoo-direktør sætter engelsk tv-vært til vægs

Han er ellers en hadet og truet art blandt mange mennesker på internettet verden over. På Københavns Zoologiske Haves hjemmeside, kan man læse utallige trusler og hade-kommentarer fra frustrede mennesker, der har fulgt med i aflivningen af den to år gamle giraf, Marius.

Ekspert: Derfor skal du  IKKE lægge dig ud med dyreelskere
Ekspert: Derfor skal du IKKE lægge dig ud med dyreelskere

For eksempel skriver en Facebook-bruger som kommentart på historien:

- Danmark kan ikke undskylde for slavehandel og Københavns Zoo fortsætter forbrydelserne fra kolonitiden. I vil blive forfulgt indtil verdens ende, fordi i er i sandhed koldblodige mordere for en uskyldig babygiraf!

WoCo: Marius vil ikke koste turister
WoCo: Marius vil ikke koste turister

En anden facebook-bruger vil gerne have Kronprinsesse Mary tilbage efter aflivningen af Marius:

- Som australier; send vores prinsesse Mary hjem. Ingen respekt og ingen hensyntagen til livet. R... Huller!, lyder det fra Helena Stajic Pickering.

'Hele verden' vil have Marius' bøddel afsat
'Hele verden' vil have Marius' bøddel afsat

På facebooksiden for Zoo prøver man at forklare aflivningen, blandt andet med en FAQ – også kaldet ofte stillede spørgsmål med svar - , men det bliver heller ikke taget godt imod af blandt andre Michaela Davies:

- FAQ's helt ærligt?! Tror i, at det er en acceptabel måde at håndtere denne horrible situation? Karma er på vej til jer...

Men netop i forhold til den omtalte karma, så har kreativ direktør og ejer af PR-firmaet Have Kommunikation, et andet bud på situationens fremtid:

- Der foreligger en god mulighed for, at det, der så ud til at blive den mest katastrofale PR-situation for Københavns Zoo, kan gå hen og blive en PR- eller brandingsituation, der er særdeles positiv, siger Christian Have.

Verdenskendt komiker raser over Marius' aflivning
Verdenskendt komiker raser over Marius' aflivning

I følge Christian Have er det en naturlig ting, at folk reagerer med de store følelser først, og derefter tilegner sig mere baggrundsviden, der kan løsne lynch-stemningen:

- Hvis det lykkes Københavns Zoo at nå ud med deres budskab til hele verden, så kan de ende med at blive 'firstmovers' omkring Zoologiske Haver, og de vil virke autentiske, naturlige og troværdige.

Zoo-direktør bliver truet på livet
Zoo-direktør bliver truet på livet

Den kreative direktør mener, at det er guld værd:

- De kan ende med at opnå en international profilering, der er rigtig, rigtig mange penge værd, lyder det fra Christian Have.

Han understreger dog, at det er en meget risikabel og ukontrollerbar måde at lave PR på.

Marius bliver skåret i stykker foran børn
Marius bliver skåret i stykker foran børn

Nu er giraffen Marius død
Nu er giraffen Marius død

LÆS OGSÅ: Marius dør i morgen: Mange protesterer

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Myndighederne advarer: Voldsomt...
bt.dk
Rikke Chili faldt om i junglen: Det...
bt.dk
Klopp efter vild målfest: Det var tæt...
bt.dk
Nyt regnskab: Kongehuset har tabt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx