Af - 02/04-14 21:08

Socialdemokrat: Smid Rusland ud af Melodi Grand PrixSocialdemokrat: Smid Rusland ud af Melodi Grand Prix

Rusland skal ikke have lov at være med i det internationale melodigrandprix i Danmark, mener en af Socialdemokraternes kandidater til Europaparlamentet.

storybild

Socialdemokraten Lasse Quvang Rasmussen (lille foto) opfordrer DR til at arbejde for at få de russiske deltagere, tvillingesøstrene Tolmatjevy, udelukket fra årets internationale melodigrandprix. (Billede: RTR)

Vesten har forsøgt sig med en række sanktioner med Rusland efter at landet på kontroversiel vis overtog den tidligere ukrainske Krim-halvø, men verdenssamfundet burde tænke i helt andre baner for at få ram på Putin og hans kumpaner:

Udeluk Rusland fra det internationale Melodi Grand Prix, der afholdes i København i begyndelsen af maj.

DR: Det er ikke os, der truer med at flytte Eurovision
DR: Det er ikke os, der truer med at flytte Eurovision

Sådan lyder det opsigtsvækkende budskab fra Lasse Quvang Rasmussen, der er nummer fire på listen over socialdemokratiske kandidater til Europaparlamentsvalget 25. maj.

- Sanktionerne er blevet latterliggjort lidt, så jeg synes, at man skal skrue op for nogle lidt andre former for sanktioner. Der kunne det være oplagt at bruge den anledning, at Danmark er værtsland, til ikke at lukke dem ind, siger Lasse Quvang Rasmussen til mx.dk.

Ups: Ny million-brøler belaster Eurovision
Ups: Ny million-brøler belaster Eurovision

- Det rammer dem jo ikke økonomisk, men russerne er vilde med det internationale Melodi Grand Prix, så det ville sende nogle utilfredshedsbølger igennem befolkningen. På den måde rammer man Putin, hvor det gør mest ondt: På prestigen.

Men er det ikke forkert at blande politik og kultur?

- Det er en gråzone, men jeg synes, at dette her rammer det rigtige snit, for det går jo ikke udover hele showet. Vi skal bare lade russerne blive hjemme, og så skal showet fortsætte. Det går kun udover russerne – ikke resten af det internationale Melodi Grand Prix, påpeger Lasse Quvang Rasmussen.

Nato vender Rusland ryggen
Nato vender Rusland ryggen

Det er European Broadcasting Union (EBU), der arrangerer Eurovision Song Contest, og Quvang opfordrer derfor dem til at udelukke Rusland. Danmarks Radio bør bringe emnet op i EBU, siger han.

- DR har en særlig position, når Danmark er værtsland, mener han.

LÆS OGSÅ: Officielt: Danmark sender F16-jagerfly til Baltikum

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skær ned på mayonnaise for tarmenes...
bt.dk
Frankrig hylder helten fra...
bt.dk
Stak af efter ydmygelse: Serena...
bt.dk
Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx