Af Ritzau - 30/03-17 13:42; Opdateret: 30/03-17 14:43

Mand kvalte sin kone og satte ild til hendes ligMand kvalte sin kone og satte ild til hendes lig

Vestre Landsret har forhøjet straffen i forhold til byrettens dom. Iraker idømmes fængsel i 13 år og udvises.

storybild

Politiet blev 22. oktober 2014 kaldt ud til en lejlighed på Roligshedsvej i Vejen. Der var brand. Men på stedet blev også liget af en kvinde fundet. Hun var blevet kvalt (arkivfoto). (Billede: Colourbox)

Vestre Landsret har torsdag skærpet straffen til en 29-årig mand, der kvalte sin hustru i en lejlighed i Vejen i oktober 2014.

Manden idømmes fængsel i 13 år, oplyser Statsadvokaten i Viborg på Twitter. Byretten i Esbjerg mente, at 12 år var en passende straf.

Desuden udvises Hisham Falih Saad Abdulmagid, der er fra Irak, af Danmark. Han kom hertil som flygtning i 2009.

Ved forbrydelsen brugte han formentlig et badeforhæng. Derefter satte han ild til liget, hvilket er usømmelig omgang med lig.

Endvidere var han anklaget for brandstiftelse på det psykiatriske sygehus i Middelfart, hvor han var anbragt.

I stedet for fængsel mente hans forsvarer, at en dom til anbringelse på psykiatrisk hospital ville være det korrekte resultat.

I forbindelse med byrettens dom i november sidste år fortalte hans daværende forsvarer, at manden lige siden sin ankomst til Danmark har været inde i det psykiatriske system.

Retslægerådet har udtalt sig om den 29-årige, og de tre læger har ikke været enige om vurderingen af ham. En af lægerne har anbefalet en dom til anbringelse.

Drabet skete 22. oktober 2014 i familiens lejlighed på Rolighedsvej. En nabo har oplyst, at han mødte en forvirret Hisham på fortovet, da han kom hjem om eftermiddagen.

Hisham råbte noget om sin hustru, og de løb begge ind i lejligheden. Døren til badeværelset var lukket. Da de åbnede, var der høje flammer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Husker du X Factor-vinderen Emilie?...
bt.dk
Kendt skuespillerinde er gravid: 'Det...
bt.dk
Vilde spekulationer og kæmpe brøler:...
bt.dk
Kærligheden brast: Her er Sarah...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx