Af - 25/09-13 12:25

Ekspert: Snedigt barnebarn står bag 'Mormor'Ekspert: Snedigt barnebarn står bag 'Mormor'

Ekspert i sociale medier er overbevist om, at 'Mormors blog' ikke er styret af mormor, men af et dygtigt barnebarn.

storybild

Ekspert i sociale medier er overbevist om, at 'Mormors blog' ikke er styret af mormor, men af et dygtigt barnebarn. (Billede: Facebook)

'Mormors blog', som på to dage har opnået rekordstor popularitet på Facebook og i skrivende stund er tæt på 60.000 likes, er ifølge ekspert styret af et smart barnebarn med stor viden og erfaring inden for Facebook.

LÆS OGSÅ: 71-årige 'Mormor' er super hot på Facebook

- Jeg er ret overbevist om, at det er barnebarnet, der står bag det hele. Det virker til, at han ved, hvad han laver, og at han i forvejen har store Facebook-sider på hånden, siger rådgiver og ekspert i sociale medier Thomas Bigum fra Bigum&Co til mx.dk.

Barnebarnet, som Thomas Bigum snakker om, hedder 'Oliver' og medvirker i nogle af de videoer, som Mormor har lagt op på sin Facebook-side.

- Måderne der kommunikeres på, hvor man beder følgerne om at 'like' og 'dele' for at deltage i en konkurrence, hvor man for eksempel kan vinde en telefon eller lignende, vidner om, at han ved, hvordan man fanger folks opmærksomhed, siger Thomas Bigum og understreger, at konkurrencerne sagtens kan vise sig at være falske, og at der slet ikke findes præmier, men at det blot er for at lokke folk til.

Den er ikke falsk
Derudover tror Facebook-eksperten ikke på, at Mormors blog er falsk.

- Ud fra den præmis, at der sidder en mormor og sig hej hej og godnat, så tror jeg ikke, hun er falsk. Hun er der jo. Det kan vi se i videoerne. Men om intentionen og meningen med bloggen bare er at sige hej og sprede hygge, det tvivler jeg på, siger han og giver en forklaring på, hvor netop Mormors blog er blevet så rasende populær:

- Det er første gang, vi ser en mormor lave en blog på den her sjove og corny måde. Der er ingen tvivl om, at der er masser af inspiration fra andre sider, for eksempel Mikkels Blog, men det er unikt, at der sidder en gammel dame og virker sød og charmerende. Det har vi ikke set før, og det tænder noget i folk, siger han.

Kan blive en god forretning
Thomas Bigum kan endnu ikke sige, hvad formålet med Mormors blog er, men han påpeger, at der lige nu er ved at danne sig et godt grundlag for, at Mormor og barnebarnet, Oliver, kan tjene penge på det. Hvis de tænker sig om og gør det ordentligt vel at mærke.

LÆS OGSÅ: Derfor forlader DU og millioner andre Facebook

- Allerede nu, eller meget snart, er den her side blevet så stor, at de kan sælge reklamer på den. Og hvis vi formoder, at det er barnebarnet, der styrer løjerne, så kan han da komme til at tjene gode lommepenge for en teenager. Men det skal gøres ordentligt, fastslår han.

- Lige nu er det bare larm og støj, der kommer ud fra siden. Der er ikke noget konkret budskab. De har allerede fået folks opmærksomhed, men bliver nu nødt til at finde ud af, hvordan de udnytter denne opmærksomhed, siger han.

- Tænk hvis de kunne arbejde professionelt med det og gøre det til et livslangt projekt, hvor Mormor for eksempel giver gode råd og hjælper andre, så kan det blive til en god hyre. Det er der eksempler på andre, som har gjort. Men hun/han/de skal skynde sig at blive seriøse, for lige pludselig mister det nyhedsværdi, hvis der ikke kommer noget konkret, og det bare er larm.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michael Dyrby: Kære Kronprins - her...
bt.dk
Wozniacki klar til ny Grand...
bt.dk
'Skyldige' Ramos om Salah-skade:...
bt.dk
Efter vanvittigt drømmemål: Real...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx