Af - 21/08-14 09:54; Opdateret: 21/08-14 11:25

Vrede naboer kaster æg efter børnehavebørnVrede naboer kaster æg efter børnehavebørn

Naboerne til to udflytterbørnehaver har fået indført forbud mod buskørsel på en villavej i Ballerup. Børnene, der er ned til to år, må fremover gå fra en trafikeret vej for at komme i børnehave.

storybild

(Billede: Jeppe Findalen)

De 17 børn griner højlydt, mens pædagogen Michael Lauridsen med dyrestemmer og fagter fortæller den medrivende historie om muldvarpen, der forsøger at finde ud af, hvem der har lagt en lort på dens hoved.

Børn skal kun være på nettet i 35 minutter
Børn skal kun være på nettet i 35 minutter


Stemningen i bussen er høj her lidt over ni på vej ud af København. På overfladen er det også et hyggeligt villakvarter i Ballerup, hvor børnehavens udflytterhytte ligger. Men det er langtfra fred og idyl.

Naboerne til udflytterbørnehaverne 'Stenurten' og 'Vor Frue Børnehus', der ligger ud til Hareskoven, er nemlig rasende over, at børnene – som er fra to til fem år - bliver kørt til og fra de to københavner-børnehavers hytter i bus.

De har lavet vejblokader, kastet æg efter bussen og fyldt børnehavens postkasse med cigaretskodder, fortalte pædagogerne, da metroxpress i går kørte med. Og nu har protesterne båret frugt.
Ballerup Kommune gør vejen busfri, så børnene fra september bliver sat af på en trafikeret vej og må gå de sidste 400 meter.

Børnehaver tillader kun sundt slik i fastelavnstønden
Børnehaver tillader kun sundt slik i fastelavnstønden

- Det kommer meget bag på os, at nogen kan være så sure på os, lyder det fra Michael Lauridsen, der håber, at konflikten kan få en anden udgang.

- Jeg er mest bekymret for trafiksikkerheden. Når vi står der om morgenen og skal holde styr på 20 børn. Jeg er bange for, at en af dem løber ud på vejen, siger han.

Børnehaver i Lystrup evakueret efter bombefund
Børnehaver i Lystrup evakueret efter bombefund

Formand for teknik- og miljøudvalget, Helle Tiedemann (A), i Ballerup Kommune bakker op om naboerne:

- Børnene er vant til at gå og kommer ikke i nærheden af trafikken. Vores plan er helt forsvarlig, og det her er det bedste, vi kan gøre for vores egne borgere.

Johanne sætter sit kryds: EL står til succesvalg
Johanne sætter sit kryds: EL står til succesvalg

Leg har givet børnehavebørn bedre motorik
Leg har givet børnehavebørn bedre motorik

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt klubskifte på vej? Superbomber...
bt.dk
AFSTEMNING: Hvem har været...
bt.dk
De ryddede op i bedstefars hus: Han...
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx