29/03-16 15:41

Løkke til Thorning: Jeg har fået stor respekt for digLøkke til Thorning: Jeg har fået stor respekt for dig

Statsministeren takker Helle Thorning-Schmidt for mange års samarbejde ved hendes afskedsreception.

storybild

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) holder tirsdag tale ved afskedsreceptionen for sin forgænger, Helle Thorning-Schmidt (S). Her ses de to ved overdragelsen sidste år i Statsministeriet. (Billede: Free/Ritzau)

De har i mange år kæmpet mod hinanden om det samme job - posten som Danmarks statsminister.

- Men i mange ting har vi også stået skulder ved skulder, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til sin forgænger på posten, Helle Thorning-Schmidt (S), der tirsdag holder afskedsreception efter mere end et årti som Socialdemokraternes formand.

- Man kunne mene, at det var modigt at lade sin politiske modstander affyre en afskedssalut, siger Løkke som den første taler ved receptionen i Fællessalen på Christiansborg.

Her siger Thorning farvel til dansk politik for at blive administrerende direktør i Save the Children i London - på dansk kendt som Red Barnet.

- Jeg har stor respekt for dig. Eller rettere - jeg har fået stor respekt for dig, siger Løkke.

Han løfter sløret for sit første indtryk af Thorning, da hun i 2005 som nyvalgt folketingsmedlem blev partiformand – helt uden at have "kæmpet sig op fra bunden som os andre", påpeger Løkke.

Mens han selv var både VU-formand og minister, før han blev partiformand og statsminister, blev Helle Thorning-Schmidt partiformand efter fire år i EU-Parlamentet og et par måneder som medlem af Folketinget.

- Helle stormede frem - du har den naturlige fordel, at du tager lidt længere skridt end så mange af os andre, siger Løkke.

- En af mange ting, der karakteriserer dig og dit virke som statsminister for Danmark, er, at du har været en overordentligt god repræsentant for Danmark ude i verden.

- Når jeg møder kolleger i Bruxelles, står der meget stor respekt om Danmark, og det er i høj grad noget, vi kan takke dig for.

To gange har Lars Løkke Rasmussen og Helle Thorning-Schmidt kæmpet om statsministerposten.

- Du slog ikke Anders Fogh, men du slog mig - i første runde, siger Løkke med henvisning til, at Thorning i kampen om S-formandsposten kom med den famøse sætning "Jeg kan slå Anders Fogh".

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DR-vært har fundet kærligheden: Se...
bt.dk
24-årige Casper i mål i Norge efter...
bt.dk
Superligaens bedste: Her er de 11...
bt.dk
Tv-seere sviner ung mor til efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx