Af Ritzau - 04/05-16 12:35

Stemmemagnet fik EL fra spærregrænsen til 14 mandaterStemmemagnet fik EL fra spærregrænsen til 14 mandater

Johanne Schmidt-Nielsen har stået i spidsen for Enhedslistens succes. Men har det givet politisk indflydelse?

storybild

Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, afløser Johanne Schmidt-Nielsen som partiets politiske ordfører. Det har en enig folketingsgruppe bestemt. (Billede: Scanpix/Jens Astrup)

Da hun for syv år siden blev Enhedslistens første politiske ordfører, kæmpede partiet med at nå over Folketingets spærregrænse.

Siden er partiet med Johanne Schmidt-Nielsen vokset med ti mandater til 14. Men har den netop afgåede politiske ordfører formået at bruge mandaterne til at få politik igennem?

- Ja, i alle de situationer hvor muligheden har været der, lyder vurderingen fra dagens hovedperson på pressemødet, hvor hun giver stafetten som politisk ordfører videre til partifællen Pernille Skipper.

- Men det er åbenlyst for enhver, at vi havde en regering med Thorning og Corydon, som virkelig synes, at det var dejligt at lave politik med Lars Løkke – måske fordi de i virkeligheden ikke var særligt uenige, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

- Men når vi lavede aftaler sammen, synes jeg, at vi fik vigtige ting igennem. Man kunne hive mange enkeltsager frem.

Og hvordan vil Pernille Skipper så sikre sig større indflydelse hos en Socialdemokratisk ledet regering, hvis magten skifter?

På pressemødet understreger den nyudnævnte politiske ordfører, at det ikke er nogen hemmelighed, at Enhedslisten er meget uenig i store dele af politikken hos det parti, de peger på som statsministerparti.

- Men dansk politik er i forandring. Vi er flere partier, der ønsker noget andet i dag, siger hun med henvisning til det, der populært er blevet kaldt dansk politiks "forandringsblok", som ud over Enhedslisten tæller Alternativet og SF.

Pernille Skipper tilføjer, at hun ikke har tænkt sig at lægge en anden politisk linje end sin forgænger på posten.

Johanne Schmidt-Nielsen genopstiller ikke ved næste folketingsvalg på grund af partiets rotationsprincip.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

9-årig dreng dræber sin 13-årige...
bt.dk
Skisportsstjerne har scoret...
bt.dk
Blot uger før sin død: Stephen...
bt.dk
13 unge bilister taget af politiet på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx