Af - 17/09-14 10:51; Opdateret: 17/09-14 11:15

Morfar tilstår advokatdrab: Varetægtsfængsles i fire ugerMorfar tilstår advokatdrab: Varetægtsfængsles i fire uger

Morfar erkender sig skyldig i drab på advokat og drabsforsøg ved Retten på Frederiksberg.

storybild

(Billede: Sebastian Kirk)

Den 67-årige morfar, som tirsdag formiddag skød og dræbte en advokat og sårede sin 31-årige eks-svigersøn i Fogedretten i København, erkendte sig onsdag formiddag skyldig i drab på advokat og drabsforsøg i et grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg.

Efter afhøringer af morfaren, betjente på gerningsstedet og vidner i sagen valgte dommeren i Frederiksberg Byret at varetægtsfængsle den 67-årige morfar i fire uger.

Herunder kan du læse om retsmødet:

Retsmødet begyndte kl. 9.30, og kort efter den 67-åriges tilståelse nedlagde dommeren navneforbud i sagen, men dørene lukkes ikke, og derfor kan pressen fortsat rapportere fra forhøret.

Byret erklærer sig inhabil i drabssag fra Fogedretten
Byret erklærer sig inhabil i drabssag fra Fogedretten

Kort efter kl. 10 begyndte sagens anklager at udspørge morfaren, som dog ifølge Ritzau ikke føler sig i stand til at svare på spørgsmålene fra anklageren.

- Jeg føler mig ikke i stand til at sige noget fyldestgørende. Jeg blev afhørt gennem syv timer i går. Jeg fik noget kaffe og kage i går, og jeg plejer at få noget medicin mod migræne om morgenen, og det har jeg ikke fået, siger morfaren.

Anklager læser afhøring op

Anklageren læser derfor op fra den afhøring, som den 67-årige tirsdag eftermiddag gav til politiet, og her fremgår det, hvordan morfaren mandag besluttede sig for at skyde advokaten og barnets far.

Advokater: Vi er chokerede over skudepisode
Advokater: Vi er chokerede over skudepisode

Han blev ifølge Ekstra Bladet kørt til fogedretten af sin kone, og kortinden havde han i sit eget værksted savet sin riffel over og medbragt den til retsmødet.

I retslokalet hev den 67-årige sit våben frem, da alle var ankommet, og han gik derefter over mod faren, som bliver skudt i brystet. Herefter skyder han advokaten, som falder om på gulvet.

I mellemtiden er den 31-årige far flygtet fra lokalet og gemmer sig for morfaren.

Morfaren har overfor politiet også fortalt, at han planlagde at tage sit eget liv med den sidste patron, men da han skød mere end planlagt, var der ikke flere skud tilbage i riflen, og han flygtede derfor fra retslokalet.
Kort efter blev han anholdt.

Med sig i fogedretten havde den 67-årige også et afskedsbrev, hvori han gjorde rede for sin frustration.

- Det er mit håb, at de rette vil få øjnene op for forældreansvarsloven, som intet godt gør for barnet, stod der bl.a. i brevet ifølge BT.

Betjente ankom til fogedretten

Afhøringen af den 67-årige morfar er nu slut, og anklageren udspørger nu de betjente, som ankom til gerningsstedet i Hestemøllestræde 6.

Bekræftet: Dræbt skudoffer er advokat
Bekræftet: Dræbt skudoffer er advokat

Betjentene opdagede ved ankomst til fogedretten en beskudt mand, der lå på fortovet. Derudover så de blodspor ind til retslokalet, og umiddelbart efter følger de efter den 67-årige morfar.

De overhørte bl.a. den sigtede sige:

- Jeg ville have skudt mig selv, men jeg havde ikke flere patroner. Det havde hele tiden været planen, siden mandag aften, hvor jeg savede mit gevær over. Vi kunne ikke mere i den familie, han (den 31-årige. red.) havde kørt os helt ned, sagde den 67-årige ifølge betjentene.

Afhøring af dommer

Det er nu dommeren, der sad i fogedretten, som afgiver forklaring.
Han var ny i sagen om forældremyndigheden over det tre-årige barn, og i fogedretten opdagede han, at noget var galt, da han registrerende råb fra advokaten og faren.

Kort efter affyrede morfaren det første skud, og dommeren flygtede derefter via en nødudgang.

Videre forløb

Efter afhøringer og forklaringer kommer sagesn anklager nu med sin strafbegæring, og han lægger vægt på, at handlingen var nøje planlagt og overlagt, og han begærer, at morfaren varetægtsfængsles i fire uger.

Den begæring imødekommer dommeren i Frederiksberg Byret, og den 67-årige morfar varetægtsfængsles i fire uger.

Vidne til skyderi: Offer havde blod overalt
Vidne til skyderi: Offer havde blod overalt

Morfaren forlader derefter grundlovsforhøret med to betjente og sin forsvarer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Maleri af kronprins Frederik deler...
bt.dk
Kvinde død efter fald fra vindue
bt.dk
Medie: FC Midtjylland tæt på massiv...
bt.dk
Rasende megastjernes mand efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx