Af - 01/06-17 08:02

Politiet sender foto ud for at advare alle: 'Det her er en livsfarlig cocktail'Politiet sender foto ud for at advare alle: 'Det her er en livsfarlig cocktail'

En ung mand overskred ikke bare fartgrænsen i Holstebro, men tjekkede også hele to telefoner imens. Nu har politiet lagt billedet af fartsynderen og hans kammerat på Twitter.

storybild

Midt- og Vestjyllands Politi har lagt dette billede på Twitter, hvor en ung mand ser på hele to telefoner, mens han overskrider fartgrænsen, for at advare andre. 'Kør bil, når du kører bil,' skriver de. (Billede: Midt- og Vestjyllands Politi)

Tidlig morgen den 23. maj var to unge mænd på vej gennem Ulfsborg. I en zone, hvor man må køre 50 km/t, blev bilen målt til at køre 61 km/t. Og på billedet ses det tydeligt, at opmærksomheden ikke var rettet mod kørslen, men på mobiltelefonen. Eller mobiltelefonerne. For billedet afslører, at føreren af bilen ikke bare kigger på sin egen telefon, men også har travlt med at se, hvad der sker på passagerens skærm.


»Passageren gør dybest set ikke noget forkert, men som medpassager skal man naturligvis ikke distrahere føreren af bilen. Det er ikke godt at vide, hvad de to har gang i, men det er desværre min mavefornemmelse, at mange ulykker skyldes uopmærksomhed, og i dette tilfælde skriger det jo til himlen, hvilken stor usikkerhed de har udsat deres medtrafikanter for denne morgen,« siger Henrik Glintborg, der er vicepolitiinspektør ved færdselsafdelingen hos Midt- og Vestjyllands Politi, til Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Mor advarer: Ny farlig leg sender børn på hospitalet
Mor advarer: Ny farlig leg sender børn på hospitalet

En livsfarlig cocktail

Henrik Glimtborg fra Midt- og Vestjyllands Politi forklarer, at man ikke har lagt billedet ud for at udstille de to unge mænd, der optræder på billedet. Han siger til Dagbladet, at politiet håber, billedet kan bidrage til, at folk reflekterer over, hvor de retter deres opmærksomhed hen, når de sidder bag rattet.

Simon blev offer for modbydelig cykel-leg
Simon blev offer for modbydelig cykel-leg

»Vi ser en del ulykker, hvor uopmærksomhed og selv en beskeden hastighedsoverskridelse kan være en livsfarlig cocktail. Vi har ellers erfaring med, at man er mere opmærksom, når man har en passager ved sin side, men det taler billedet lidt imod,« siger vicepolitiinspektøren.

Gordon Ramsay afslører: Denne populære ret skal du ALDRIG bestille
Gordon Ramsay afslører: Denne populære ret skal du ALDRIG bestille

Den unge fører af bilen kan se frem til et brev fra politiet med en bøde på 3.000 kroner. 1.500 kroner for at overskride hastighedsgrænsen og 1.500 kroner for at bruge sin mobiltelefon.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx