Af - 02/07-14 17:22; Opdateret: 02/07-14 18:37

Anklager kræver Brian Holm fængslet i 50 dageAnklager kræver Brian Holm fængslet i 50 dage

Jakob Buch-Jepsen nedlagde påstand om en straf på ikke mindre end 50 dages fængsel til Brian Holm. Forsvareren kræver ham frifundet.

storybild

Senioranklager Jakob Buch-Jepsen fra Københavns Politis anklagemyndighed. (Billede: Polfoto)

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (metroxpress)

- Den her sag er på alle måder trist. Den er trist for pigens familie. Den er trist for hende. Den er trist for Brian Holms familie og ham selv.

Sådan startede senioranklager Jakob Buch-Jepsen sin afsluttende procedure onsdag eftermiddag i Retten på Frederiksberg, hvor 51-årige Brian Holm stod tiltalt for blufærdighedskrænkelse af en 7-årig pige.

Holms kone: -Hvorfor skulle han dog gøre det?
Holms kone: -Hvorfor skulle han dog gøre det?

Far i Brian Holm-sag: Svært at gå til politiet
Far i Brian Holm-sag: Svært at gå til politiet

- Anklagemyndigheden har i denne sagt lagt stor vægt på ikke at behandle den her sag anderledes end sager af samme karakter. Eventuelle sympatier i denne straffesag er fuldstændig ligegyldige. Han skal hverken stilles bedre eller ringere ved, at han er en offentlig kendt person, lød det.

Derefter gik senioranklageren sagens hovedbeviser igennem, hvorefter han lagde tryk på, at han mente, at der ikke kan være rimelig tvivl om, at Holm har gjort, hvad der påstås i anklageskriftet. Han lagde også vægt på, at 'nuanceforskellene' mellem Holms og pigens forklaringer burde komme den tiltalte til gode.

Mor til mulig krænket pige: Brian Holm ringede  næste dag
Mor til mulig krænket pige: Brian Holm ringede næste dag

Brian Holm: Psykolog sagde, det var harmløst
Brian Holm: Psykolog sagde, det var harmløst

I sin afslutning nedlagde han påstand, om at Brian Holm burde straffes helt efter anklageskriftet. Han krævede, at den tidligere cykelrytter straffes med ikke mindre end 50 dages fængsel på grund af 'skærpende omstændigheder' i og med, at Holm brugte sin fysiske og psykiske overlegenhed i forbindelse med krænkelsen, på grund af pigens alder, og fordi den påståede krænkelse fandt sted om natten.

Senioranklageren vil lade det være op til retten om straffen skal være betinget med vilkår om samfundstjeneste eller en ubetinget fængselsstraf.

Brian Holm indledte sin egen forklaring i retten med at nægte sig skyldig i anklagen.

Derfor var det heller ikke overraskende, at forsvarsadvokaten krævede, at han blev frifundet.

- Jeg mener helt åbenlyst, der skal ske frifindelse i sagen, lød det fra Karoline Døssing Normann.

Hun satte store spørgsmålstegn ved måden, at den unge pige i første gang var blevet 'afhørt' på af sin egen mor, derefter satte hun spørgsmålstegn ved forskellen mellem den første private 'afhøring' og derefter den officielle afhøring, som blev foretaget af professionelle.

Sagen får dog først sin afslutning torsdag eftermiddag, som metroxpress følger.


LÆS OGSÅ: Brian Holm: Jeg var så fuld, at jeg kastede op

LÆS OGSÅ: Anklage: Det gjorde Brian Holm mod 7-årig pige

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx