Af - 06/12-13 13:33; Opdateret: 06/12-13 13:51

Danmark skal transportere kemiske våben ud af SyrienDanmark skal transportere kemiske våben ud af Syrien

Danmark har sammen med Norge tilbudt at transportere kemiske våben ud af Syrien. Det oplyser Forsvarsministeriet.

storybild

Danmark har sammen med Norge tilbudt at transportere kemiske våben ud af Syrien. Det oplyser Forsvarsministeriet. (Billede: Polfoto)

Forsvarsministeriet oplyser, at Danmark sammen med Norge har tilbudt at transportere kemiske våben ud af det borgerkrigshærgede Syrien.

Danmark skal lede den maritime operation, mens Norge vil varetage posten som næstkommanderende, fremgår det af meddelelsen.

Det oplyser Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse fredag eftermiddag.

Både Danmark og Norge stiller fregatter og specialiserede transportfartøjer til rådighed under missionen.

- Vi vil gøre alt hvad vi kan for at sikre en verden uden kemiske våben. Vi så selv de forfærdelige konsekvenser i Syrien, da kemiske våben blev brugt i stor stil mod uskyldige civile i august. Og derfor ser vi det også som vores pligt at hjælpe med at få fjernet Syriens kemiske våben. Vi må og skal forhindre at det sker igen, og det gør vi bl.a. ved at støtte den fælles OPCW-FN mission – både militært med en række bidrag og økonomisk, lyder det fra udviklingsminister og fungerende udenrigsminister, Rasmus Helveg Petersen, i pressemeddelelsen.

Den forklarig støttes - ikke overraskende - af forsvarsminister, Nicolai Wammen:

- I Danmark og Norge er vi klar til at støtte FN og OPCW i den vigtige mission med at destruere Syriens kemiske våben og dermed gøre vores til at søge at forhindre det syriske regime i at gentage de forfærdelige kemiske angreb på den syriske civilbefolkning. Både Danmark og Norge har lang erfaring i maritime operationer, og vi er vant til at arbejde sammen i internationale operationer og øvelser. Det, vi siger til FN og OPCW i dag, er, at Danmark er klar til at lede og sikre søtransporten af de kemiske våben væk fra Syrien. At kunne gøre det sammen med vore norske venner er endnu et glimrende eksempel på det gode nordiske samarbejde. Desuden råder Danmark over moderne transportfly og veluddannede soldater. Det er altså ikke uden grund, at FN retter blikket mod Danmark for at få løst disse vigtige opgaver, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Voldsom video vises i retten: Peter...
bt.dk
Regeringen vil lade tusindvis af...
bt.dk
Fra i dag kan du køre over Storebælt...
bt.dk
Har tabt alle fodboldkarrierens...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx