12/01-16 15:39; Opdateret: 12/01-16 16:27

Dansk studerende i Istanbul: Mange bliver inden døreDansk studerende i Istanbul: Mange bliver inden døre

Folk i Istanbul kontakter venner og familie for at sikre sig, at alt er okay, fortæller dansk studerende.

Bildstrecke im Grossformat »

"Er du okay?"

Det var først, da en sms tikkede ind på Oline Brønds telefon, at hun blev opmærksom på, at et voldsomt bombeanslag tirsdag formiddag har rystet Istanbuls turistområde Sultanahmet.

Oline Brønd er dansk studerende og bosat i Istanbul, mens hun skriver sit speciale. Da eksplosionen ramte, befandt hun sig hos en ven i udkanten af byen. Selv bor hun cirka 20 minutter fra Sultanahmet-området.

- Alle snakker om det. Man sender beskeder rundt, om alle er ok. Alle vil gerne vide, hvor hinanden er. Man vil vide, om folk er i live, og om de er ok, fortæller Oline Brønd til Ritzau.

Borgere i byen råder hinanden til at holde sig væk fra de turistede områder og centrale steder som Taksim-pladsen, fortæller Oline Brønd. Derfor regner hun også med, at der resten af dagen vil være langt færre mennesker på gaderne i Istanbul, end der plejer at være.

- Jeg tror ikke, der er særlig mange, der har tænkt sig at gå ud i dag, siger hun.

Ti mennesker er omkommet i bombeanslaget, og 15 mennesker er blevet såret. Ni af de dræbte er tyske turister, har den tyrkiske premierminister oplyst i en telefonsamtale med kansler Angela Merkel.

Tyrkiet har det seneste år været præget af en optrapning af uroligheder, og angrebet kommer da heller ikke som et chok for Oline Brønd.

- Folk ved godt, at der er en presset stemning i landet. Rent politisk sker der rigtig meget hernede. Folk snakker om forholdet til Rusland, og folk snakker om Islamisk Stat (IS), siger hun.

- Jeg tror udmærket godt, at folk ved, at der er en risiko her. Og det her understreger bare, at det er en udvikling, der er på vej i den gale retning.

Resten af dagen vil Oline Brønd bruge sammen med sine venner, fortæller hun.

- Folk bliver rigtig kede af det, når sådan noget her sker. Det eneste, man kan gøre, er, at bruge tid sammen med dem, man holder af.

Oline Brønd / Privatfoto

LÆS OGSÅ: Tyrkiske embedsmænd: De fleste dræbte var tyskere

LÆS OGSÅ: Udenrigsministeriet: Danskere i Istanbul bør undgå offentlige pladser

LÆS OGSÅ: Øjenvidne til eksplosion i Tyrkiet: Jorden rystede

LÆS OGSÅ: Tyrkiets præsident: Syrisk selvmordsbomber menes at stå bag bombe

LÆS OGSÅ: Medier: Tyskere og nordmænd såret i eksplosion

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx