Af - 15/09-15 07:23; Opdateret: 15/09-15 09:15

Skattemillioner går til de riges øjenlågSkattemillioner går til de riges øjenlåg

Borgere i nordsjællandske kommuner er blandt de, der bruger flest sygesikringskroner på plastikkirurgi. Lægernes praksis skal ses efter i sømmene, mener formand for Danske Regioner.

På det interaktive Danmarkskort kan du se, hvor mange gange per 1000 indbyggere landets borgere får foretaget plastikoperationer på statens regning.

Danskere med bopæl i Danmarks rigeste kommune, Gentofte, bruger 2.300 gange så mange skattekroner på plastikoperationer sammenlignet med én, der bor i Esbjerg, når der tages højde for de to kommuners indbyggertal.

Nordsjællænderne får således langt oftere offentlig støtte til plastikkirurgi end resten af landet, viser tal fra Danmarks Statistik.

Tal fra Statens Serum Institut afslører samtidig, at det langt overvejende er operationer af hængende øjenlåg, der bliver udført på statens regning.

Dobbelt så mange kvinder får lavet større bryster
Dobbelt så mange kvinder får lavet større bryster

Ifølge formand for de praktiserende læger i Region Hovedstaden, Flemming Skovsgaard, kan den geografiske skævhed skyldes en særlig kultur omkring udseendet nord for København.

- Der kan godt være gået mode i det på den måde, at der bliver stillet mange krav til, at man skal se energisk ud, og hvis øjenlåget hænger, ser man måske træt og uoplagt ud, siger han og fortsætter:

- Man kan forestille sig, at nordsjællænderne er bedre til at argumentere over for deres læge, at de har en helbredsmæssig gene.

Mor og datter elsker plastikoperationer: - Vi lever drømmen
Mor og datter elsker plastikoperationer: - Vi lever drømmen

Kan du se, hvad de har fået lavet?
Kan du se, hvad de har fået lavet?

Formand for Danske Regioner, Bent Hansen, nægter at tro på, at øjenlågene er tungere i Nordsjælland, og han vil have strammet op på reglerne.

- Region Hovedstaden må hive fat i de praktiserende læger og spørge ind til, om de er for hurtige til at tage kniven frem. Det skal jo udelukkende være de faglige kriterier, der styrer det, siger han.

- Foreligger der ikke en ren sundhedsfaglig begrundelse for operationen, må man selv betale. Det andet er ren kosmetik, og det er jo ikke en ordentlig måde at bruge vores sundhedskroner på, understreger regionsformanden.

Formanden for de praktiserende læger i Region Hovedstaden medgiver over for metroxpress, at der er grobund for at kigge på økonomien:

- Hvis der skal spares et sted, er det her klart et sted, hvor det er muligt, siger Flemming Skovsgaard.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx