Af - 16/06-15 10:35; Opdateret: 16/06-15 11:08

Minister: Lars Løkke taler usandt om badelandMinister: Lars Løkke taler usandt om badeland

Lars Løkke Rasmussen lovede som sit andet valgløfte en tilladelse til et badeland og feriepark, hvis han blev statsminister. Men den tilladelse har de allerede, skriver Miljøministeriet og minister.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Khan Tariq Mikkel)

Venstres statsministerkandidat er igen snublet i fakta.

Lars Løkke Rasmussen sad den 4. juni på en gravko ved Søndervig og lovede på TV Midtvest at give en tilladelse til et feriecenter som sit ‘andet valgløfte’.

- Jeg har lige taget første spadestik, eller gravkostik, eller hvad det hedder, til Nordeuropas største badeland her ved Søndervig Feriepark. Projektet vil skabe 700 arbejdspladser herude helt mod vest. Det er symbolsk, for de har ikke tilladelse til at lave badelandet endnu, men det får de, hvis jeg kommer i regering, siger han i et videoklip på sin Facebook.

Men det passer ikke. Første spadestik blev taget i 2013, og i en mail skriver Miljøministeriet:

- Miljøministeriet bekræfter overfor metroxpress, at de har givet tilladelse til at bygge et badeland og feriehuse til udlejning efter hotelreglerne, skriver pressechefen.

Dette bekræftes af projektleder Michael Neumann fra Søndervig Feriepark.

- Vi har tilladelse til at bygge et feriecenter og et badeland. Det, vi ikke har tilladelse til, er at bygge sommerhuse.«
Ferieparken vil nemlig have lov til at slippe for at betale moms ved at kalde de samme huse sommerhuse.

Sagen får miljøminister Kirsten Brosbøl (S) til at rase:

-Det er nærmest pinligt, at Lars Løkke Rasmussen igen har så let omgang med fakta. For de har altså for længst fået en tilladelse til at bygge et badeland og feriecenter,« siger hun.

Dette vil Lars Løkke Rasmussen dog ikke svare på. Han sender dette citat:

- Søndervig Feriepark er et samlet – og helt fantastisk projekt – der kun hænger sammen, hvis det gennemføres i sin helhed. Det mangler derfor en samlet tilladelse for at hænge økonomisk sammen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx