Af Troels Gadegaard Frølich - 02/04-14 09:29; Opdateret: 02/04-14 11:58

Studerende: Vores humør skal bestemme støtteStuderende: Vores humør skal bestemme støtte

Fremover skal universiteterne levere gode forhold for de studerende for at få penge, mener de studerendes organisation.

storybild

(Billede: Gonzales Photo Mathias Bojesen)

Fremover skal de danske universiteter ikke kun have penge efter, om de studerende bliver hurtigt færdige med studiet – de studerende skal også være glade undervejs. Det mener i hvert fald de studerendes egen organisation, Danske Studerendes Fællesråd, skriver Information i dag.

- Der er det vigtigt, at universiteterne lytter til de problemer og udfordringer, de studerende har, siger Jakob Ruggaard, formand for Danske Studerendes Fællesråd til Information.

Derfor skal et godt studiemiljø fremover betyde mere for, hvor mange penge universiteterne får udbetalt for hver studerende i den såkaldte taxameterordning, end om de studerende for eksempel bliver hurtigere færdig.

Venstres uddannelses- og forskningsordfører, Esben Lunde Larsen, siger til Information, at han gerne vil diskutere, om de studerendes tilfredshed skal betyde mere for støtten til universiteterne fremover. Men kravet om, at de studerende skal blive hurtigere færdigt, bliver der ikke ændret ved.

Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen vil ikke forholde sig til forslaget endnu:
- Men det er et problem, hvis taxametersystemet er med til at forhindre højere kvalitet i uddannelserne, siger hun til Information.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Opsigtsvækkende ny teori om...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx