Af - 20/05-15 18:25

Venstre ryster på hovedet: Pant-aftale er forhastet og dårligVenstre ryster på hovedet: Pant-aftale er forhastet og dårlig

Venstre tror ikke at pantaftale mellem Danmark og Slesvig-Holsten får den ønskede virkning.

storybild

Hos Venstre er man langt fra imponeret af aftalen. (Billede: Polfoto/arkiv)

Venstre var ikke med, da miljøminister Kirsten Brosbøl onsdag eftermiddag præsenterede det politiske flertal, som skal stemme en ny aftale om pant på dåser købt i Slesvig-Holsten gennem Folketinget.

Og det skyldes slet og ret, at partiet ikke tror på, at aftalen får den ønskede virkning, forklarer partiets forhandler, Hans Christian Schmidt.

- Vi vil gerne tage et hensyn til miljøet og sørge for en ligestilling af konkurrencen på begge sider af grænsen. Men det her bliver hastet igennem, og derfor er aftalen ikke gennemarbejdet, siger han til Ritzau.

Nu skal du betale dåsepant ved grænsen
Nu skal du betale dåsepant ved grænsen

Han peger på flere problemer i aftalen, herunder, at den kun omfatter delstaten Slesvig-Holsten og ikke nabodelstaten Mecklenburg-Vorpommern.

- Jeg kunne godt forestille mig, at grænsehandlen vil begynde at stige på de Scanlines-færger, der sejler den vej, siger Hans Christian Schmidt med henvisning til det rederiet, der sejler til Rostock i Mecklenburg-Vorpommern fra Gedser på Falster.

Tysk dåsepant hyldes: Godt for Danmark
Tysk dåsepant hyldes: Godt for Danmark

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Nu har eksperterne løst mysteriet om...
bt.dk
Ny Aarhus-lejlighed er blandt landets...
bt.dk
Praktikant med kritisk vidneudsagn...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx