Af - 12/01-15 11:20; Opdateret: 12/01-15 12:31

Ikke bare en, men to gange blæste Kronprinsen på stormlukningIkke bare en, men to gange blæste Kronprinsen på stormlukning

Det var ikke kun natten til søndag, at 'Krone 7' passerede den lukkede Storebæltsbro.

storybild

Kronprins Frederik ses her med administrerende direktør i Jyske Bank Boxen, Georg Sørensen, til sportsgalla i Herning lørdag aften. (Billede: Polfoto)

Kronprins Frederik bliver i dag kraftigt kritiseret for at krydse Storebælt natten til søndag, da broen var lukket på grund af stormen Egon.

Hundredvis af bilister måtte vente på, at det igen blev sikkert at krydse broen, men 'Krone 7' valgte at se stort på dette.

Metroxpress kan dog nu fortælle, at det ikke kun var om natten, at prinsen udnyttede sine særlige privilegier.

Allerede omkring 12 timer tidligere kørte Kronprins Frederik over broen, kort efter at den var vurderet for farlig at krydse kort efter klokken 14.

Det fortæller en central kilde til metroxpress.

- Det er fuldstændig uacceptabelt
- Det er fuldstændig uacceptabelt

Da 'Krone 7' nåede Storebæltsbroen fra Sjællandssiden på vej til sportsgalla i Herning, var der allerede kødannelse.

Den centrale kilde fortæller til metroxpress, at Kronprins Frederik i sin bil af sikkerhedsmæssige årsager fik lov til at bevæge sig uden om køen for at holde på den anden side af bomsystemet, da det var uhensigtsmæssigt at holde på motorvejen før Korsør.

Men efter omkring ti minutter startede motoren i 'Krone 7,' hvorefter bilen passerede Storebælt.

Kronprins Frederik var lørdag til fest i Jyske Bank Boxen i Herning, hvor årets sportspriser blev uddelt.

Øjenvidner: Kronprinsen trodsede spærret Storebæltsbro
Øjenvidner: Kronprinsen trodsede spærret Storebæltsbro

Politiinspektør Steen Nørskov og beredskabsleder fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi bekræfter det hændelsesforløb, som Metroxpress' anonyme kilde har beskrevet.

- Klokken tre om natten og lidt efter klokken 15 om eftermiddagen får Kronprinsen og hans følge lov at køre foran betalingsanlægget. Af sikkerhedsmæssige årsager gav det mening at han ikke skulle holde blandt en masse biler, uddyber Steen Nørskov overfor Metroxpress og fortsætter:

- Men det var ingenlunde fordi, han måtte køre videre over broen. Det var bestemt ikke en del af aftalen, siger Steen Nørskov, der ikke vil fortælle, hvordan politiet reagerede på Kronprinsens overtrædelser.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Kongehuset.

LÆS OGSÅ: Politiet vil have svar fra hoffet om kronprinsens storebælttur

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx