Af - 09/03-15 06:19; Opdateret: 09/03-15 08:07

Kokain-rester fundet på flere gymnasierKokain-rester fundet på flere gymnasier

Spor af kokain er fundet på toiletterne på flere gymnasier i københavnsområdet. Kokain har fået 'kæmpe come back' i hele landet, forklarer ekspert.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Gymnasiet er ikke blot det sted, hvor teenagere hver dag tager hen for at lære noget og blive klogere.

For flere steder er der fundet spor af kokain på toiletterne. Det viser en test, som Radio24syv har foretaget.

Radioens journalister har besøgt 12 ungdomsuddannelsesinstitutioner i hovedstadsområdet, og i ni tilfælde kunne de finde spor af kokain på toiletterne med såkaldte drugwipes.

Men formentlig ville en lignende test på gymnasier og handelsskoler i andre dele af landet vise samme tendens, for kokain er ikke blot et hovedstadsfænomen.

21-årig dansker får fem års fængsel i Storbritannien: Taget med narko i lufthavn
21-årig dansker får fem års fængsel i Storbritannien: Taget med narko i lufthavn

- Kokain har fået et kæmpe comeback. Før i tiden var kokain forbeholdt bestemte kredse, men i takt med at kokain er blevet billigere og mere tilgængeligt, er det blevet et almindeligt feststof blandt unge. Og det er ikke kun et hovedstadsfænomen, siger Pernille Nordby, der er misbrugskonsulent ved rådgivningsenheden Misbrugsportalen.dk til Radio24syv.

Steffen Andersen er forment for Landssammenslutningen af Handelsskolelever, og han er overrasket over, at der er kokain-spor på de fleste ungdomsuddannelsesinstitutioner:

- Jeg har en fornemmelse af, at der bliver taget stoffer til fester på ret mange skoler. Men jeg havde ikke forventet, at man ville kunne finde spor efter kokain så mange steder, siger han til Radio24syv.

16-årige Mia Maja kvittede sit stofmisbrug: - Jeg VILLE være clean
16-årige Mia Maja kvittede sit stofmisbrug: - Jeg VILLE være clean

Og ligeså overrasket er Mathilde Vinther, der er formand for Danske Gymnasieelever. Hun mener dog, at det ikke kan være mange unge hvert sted, der har et misbrug og efterlader spor:

- De unge, der har et misbrug skal naturligvis have hjælp. Men man må ikke mistænkeliggøre alle elever. Det skaber en usund kultur. Heldigvis er mange lærere dygtige til at se deres elever, og formentlig ved de godt, hvem der har problemer og skal have hjælp, siger hun til metroxpress.

Apps lærer dig at blive god til at ryge og dyrke hash
Apps lærer dig at blive god til at ryge og dyrke hash

Rektor for København Nord, der er et af de steder, der havde spor af kokain mener, at de allerede gør meget for at undgå at eleverne tager stoffer.

- Vi tager det meget alvorligt. Vi advarer eleverne imod at tage euforiserende stoffer, vi har adgangskontrol til vores fester, og vi er meget opmærksomme på, om nogle elever virker sløve eller opfører sig underligt i undervisningen, siger Ivar Ørnby til Radio24Syv.

Politiet advarer: Dræber-rusmiddel i omløb blandt teenagere
Politiet advarer: Dræber-rusmiddel i omløb blandt teenagere

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vennen og rivalen mindes afdøde...
bt.dk
Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Khader: Danmark bør boykotte fodbold-VM
bt.dk
Superliga-klub bløder: Præsenterer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx